Notícies

  Dimecres, 1 de febrer de 2023

La Cooperativa de Juncosa presenta el seu oli als Premis 'Aliments d'Espanya' als millors olis d'oliva verge extra

És l'única cooperativa oleícola de la zona de Lleida que participa en aquests premis, per segona vegada. L'any passat, va queda finalista en la categoria Afruitat Madur

Ahir al matí, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va visitar la Cooperativa Sant Isidre de Juncosa, coincidint amb la recollida de mostres de l'oli participant a la convocatòria dels Premis 'Aliments d'Espanya' als millors olis d'oliva verge extra de la Campanya 2022-2023, que convoca, anualment, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. A la visita també hi van assistir el coordinador de Relacions Agràries del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a Lleida, Jaume Banchs, el president de la cooperativa, Albert Guiu, i la directora general de l'entitat, Àngels Araque.

La recollida de mostres es va dur a terme pel personal de la Unitat d'Agricultura de la Subdelegació, seguint les directrius establertes en la convocatòria. Ara, les mostres seran remeses a la Unitat de Tasts del Ministeri espanyol per procedir a "la valoració organolèptica dels olis verge extra participants", que es publicarà al març. 

La cooperativa de Juncosa és la segona vegada que participa en els premis. En la primera ocasió, a la campanya 2021-2022, va quedar primer finalista en la categoria Afruitat Madur, que li va permetre entrar, per primera vegada, a la Guia ESAO dels millors olis d'oliva verge extra que elabora l'Escola Superior de l'Oli d'Oliva d'Espanya. A més, és l'única cooperativa oleícola de la zona de Lleida que participa en aquests premis. 

Ahir es va recollir la mostra per entregar als premis (foto: Subdelegació del Govern espanyol a Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa