Notícies

  Dimecres, 1 de febrer de 2023

Trobada "molt positiva" entre els municipis de les Garrigues Altes i el Departament del Territori per parlar sobre la xarxa viària

Durant la trobada es van debatre els acords per donar solució als dèficits crònics de la xarxa viària de les Garrigues Altes. Amb la mateixa finalitat, els municipis han demanat una reunió amb la Diputació de Lleida

El passat 26 de gener, una delegació d'alcaldes i tècnics de les Garrigues Altes es van desplaçar a la seu del Departament de Territori per reunir-se amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i el director general d'Infraestructures de Mobilitat, David Prat, per "compartir els acords que s'inclouran en el conveni, que se signarà amb la Diputació de Lleida, on es pretén donar solució als dèficits crònics de la xarxa viària de les Garrigues Altes, tal com vam explicar des d'aquesta emissora".

El conveni inclou que, la Generalitat, es farà càrrec de la reforma integral de l'Eix Transversal de les Garrigues, la carretera que uneix l'encreuament entre Castelldans i el Cogul, fins a la sortida a la C-12 a Torrebesses, passant pel Cogul i la Granyena, i que aquesta passarà a formar part de la xarxa de carreteres de la Generalitat de Catalunya. Durant la reunió també es va explicar que han començat a treballar en la licitació de la redacció del projecte, que es preveu que estigui acabat enguany i s'estima "una inversió a la via de cinc milions d'euros". A banda, el Departament de Territori es va comprometre a "estudiar la possibilitat de fer una actuació d'urgència" al tram entre Granyena i el Cogul, el que està en pitjor estat de les Garrigues Altes, tal com vam informar des d'aquesta emissora. A més a més, ambdós municipis han demanat un ajut a Acció climàtica per a l'arranjament de la via, que està pendent de resolució.

Referent a la carretera C-233, el tram del Soleràs a la Granadella que, actualment, és de la Generalitat, n'assumirà la titularitat la Diputació de Lleida, però amb el compromís que "abans la Generalitat n'executi la millora de la mateixa". A la reunió es va exposar que també s'ha començat a treballar en la redacció del projecte, que es preveu que estigui acabat enguany, i s'estima una inversió d'un milió d'euros.

Pel que respecta a l'Eix de les Garrigues Altes, la carretera dels Torms a Bellaguarda, la Diputació de Lleida n'ha d'assumir el seu arranjament, però el conveni "no contempla que aquesta n'assumeixi la titularitat". Durant la reunió, la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes va exposar que "els municipis per on passa la via, tots micropobles, no es podran fer càrrec del manteniment de la mateixa una vegada feta la inversió". Per aquest motiu, van demanar que la via s'inclogui en el futur Pla zonal de la Diputació de Lleida.

Amb tot, els alcaldes de les Garrigues Altes es manifesten "molt satisfets" amb el contingut de la reunió amb el Departament de Territori de la Generalitat i per l'evolució dels acords, i han demanat, amb la mateixa finalitat, una reunió amb la Diputació de Lleida. 

Durant la reunió que es va fer la setmana passada (foto: Garrigues Altes).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa