Notícies

  Dijous, 16 de març de 2023

Cinc candidatures independents de les Garrigues s'uneixen sota una mateixa marca electoral per a les eleccions municipals del maig

Són a l'Albagés, l'Espluga Calba, Fulleda, Juneda i les Borges Blanques sota la marca electoral 'Per Tu'

Cinc candidatures garriguenques que es presentaran les eleccions municipals d'enguany, al mes de maig, han decidit unir-se sota la mateixa marca electoral 'Per Tu'. Són a l'Albagés, l'Espluga Calba, Fulleda, Juneda i les Borges Blanques.

Pel que fa a la capital garriguenca, és Borges per la República que, tal com vam informar des d'aquesta emissora, al febrer van anunciar que no concorreria amb la mateixa llista que en les últimes eleccions, que també en formava part ERC.

Pel que fa a Juneda, alguns dels membres de la candidatura seria el partit, del 2019, Juneda Som Totes, als quals si afegiria membres d'altres formacions polítiques. A l'Albagés, la llista actual és Activem Albagés, amb Victor Masip, l'actual alcalde, la que es presentaria amb el nom de la nova marca. Pel que fa a Fulleda, un dels integrants seria Òscar Copons, un dels tres regidors que va obtenir ERC-AM en les darreres eleccions i que fa uns mesos va ser apartat del govern municipal per "discrepàncies amb l'alcalde". A l'Espluga, a diferència de la resta dels municipis, es crearia una llista nova.

La marca electoral 'Per Tu' neix a Ascó (Ribera d'Ebre), l'any 2019, i les cinc formacions que s'han creat a la comarca coincideixen en la "necessitat de prémer l'accelerador en qüestions que atenen a la cohesió i al sentit de comarca, la mancomunicació de serveis, la transparència i els processos d'apoderament de la ciutadania, la millora de les vies de comunicació i de l'accés del jovent a l'habitatge, el foment de les energies renovables o el relleu del sector agrari".

A més d'això, segons expliquen, "aquesta marca compartida permetrà que els vots a les cinc candidatures computin a aquells organismes de representació supramunicipal, com el Consell Comarcal o la Diputació".

 

Els municipis on es presentaran les formacions (foto: Borges per la República).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa