Notícies

  Dijous, 16 de març de 2023

Celebració del Dia Mundial de la Poesia a les Borges

S'han organitzat diversos actes pel dilluns amb la lectura del manifest i del poema, amb diverses llengües i la interpretació de tres peces musicals a càrrec d'alumnes de l'Escola de Música de les Garrigues

El pròxim dimarts, 21 de març, es commemora el Dia Mundial de la Poesia des del 1999, en què la UNESCO va proclamar l'efemèride. Per celebrar-ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes, la Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració amb l'elecció d'un poeta i un seu poema per a l'ocasió. En aquesta setzena edició, el poema escollit és 'Tant si baixes la vista vers la immunda' de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, de qui enguany es commemora el quatricentenari de la seva mort.

La biblioteca Marquès Olivart de les Borges s'ha volgut sumar a la celebració amb diversos actes que es faran el dilluns, 20 de març, a les 19 hores. Primer es farà la lectura del Manifest del Dia Mundial de la Poesia, a càrrec d'Eva Carnicer, tècnica del Servei Comarcal de Català de les Garrigues. A continuació, es farà la lectura del poema en català i castellà, i també es llegirà en alemany, anglès, àrab, esperanto, francès, gallec, italià, portuguès, romanès, rus, ucraïnès, wòlof i xinès, a càrrec de voluntaris i voluntàries vinguts de diversos països i que viuen actualment a les Garrigues.  

Tot seguit, els alumnes de l'Escola de Música de les Garrigues interpretaran tres peces. Com a solistes actuaran Biel Riera amb guitarra i  Laura Valls amb violoncel i també el duet format per Núria Cornudella amb la flauta travessera i Aina Torradeflot amb el clarinet. Finalment, es donarà un detall a tots els participants. 

Aquí podeu consultar el cartell de la celebració 

 

Una de les últimes trobades del grup de poesia a la biblioteca (foto: Biblioteca Marquès d'Olivart).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa