Notícies

  Dilluns, 30 de juny de 2014

Gairebé 1500 persones participen a l'assaig de V humana organitzat per l'ANC a les Borges Blanques

Els actes van comptar amb la presència de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i del vicepresident de l'AMI, Josep Maria Roigé

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de les Garrigues va organitzar, el passat diumenge, 29 de juny, un assaig de la V humana que es farà el proper 11 de setembre a Barcelona. L'acte va ser un èxit en quant a participació, ja que s'hi van congregar gairebé 1500 persones. La concentració es va fer als carrers Indústria i Passeig del Terrall de la capital de les Garrigues i va reunir persones de tota la comarca, que van arribar a les Borges a través de cinc caravanes provinents dels diferents pobles. La concentració tenia l'objectiu, que era ben visible amb diversos cartells, de promoure el doble vot afirmatiu a la consulta del nou de novembre.

A més d'aquesta concentració en forma de V, la jornada va comptar amb una cercavila en què van participar grups de precussió i grallers de municipis garriguencs. Va comptar amb la presència de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i del vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència i alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, que van fer un parlament al Pavelló de l'Oli que es va omplir de gom a gom per escoltar-los. Forcadell, per la seva part, va advertir que "cal estar preparats perquè l'estratègia de l'Estat espanyol serà molt més subtil a partir d'ara i plantejaran una tercera via per dividir la societat catalana".

D'altra banda, la presidenta de l'ANC va avançar que l'entitat donarà suport a qualsevols proposta del Parlament en el cas que no s'acabi celebrant la consulta per la independència de Catalunya el proper 9 de novembre, sempre que sigui "democràtica i pacífica".

La jornada de les Borges va finalitzar amb un dinar popular en què van participar diverses persones que havien donat forma a aquesta V.

El Pavelló de l'Oli va acollir una gran quantitat de públic per escoltar Forcadell i Roigé.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa