Notícies

  Dijous, 31 de juliol de 2014

Gerard Cabezuelo, regidor no adscrit a l'Ajuntament de les Borges, abandona la regidoria

Després que el passat mes de febrer es donés de baixa de la CUP, el partit del qual formava part

El regidor no adscrit a l'Ajuntament de les Borges Blanques, Gerard Cabezuelo, que havia entrat al consistori com a cap de llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de les Borges Blanques en les passades eleccions municipals -formació política de la qual es va donar de baixa el passat mes de febrer- anunciarà al ple ordinari que se celebrarà avui a les 21 hores que abandona l'acta de regidor i que la traspassa a la llista municipal de la CUP.

L'abandonament de la CUP

Cabezuelo, tal com ja va anunciar en aquesta entrevista, va decidir donar-se de baixa del partit per discrepàncies amb la CUP de Ponent i també a nivell nacional, en referència a l'actuació dels diputats que la formació té al Parlament de Catalunya. Pel que fa a les desavinences amb la territorial de Ponent, Cabezuelo ha explicat a Ràdio les Borges que es produeixen arran de la confecció de la llista electoral que va concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya, en referència, sobretot, a la persona escollida per ocupar-ne la primera posició. A nivell nacional, el fins ara regidor opina que "a nivell de partit, s'ha donat massa importància a l'actuació dels diputats en detriment de la política als municipis, que és on la CUP s'ha guanyat el seu espai".

Després d'aquests primers desencontres, mentre encara es mantenia com a regidor de la CUP a l'Ajuntament de les Borges Blanques, sorgeixen desavinences també a nivell municipal "perquè em sentia sol i no comptava amb la col·laboració -excepte d'uns pocs- dels altres membres de l'assemblea local, que no s'encarregaven de les tasques encomanades". Finalment, doncs, Cabezuelo va mantenir la regidoria havent-se donat de baixa de la CUP.

El traspàs de l'acta de regidor

En declaracions en aquest mitjà, Cabezuelo indica que els motius que han fet que ocupés tots aquests mesos la regidoria malgrat haver marxat del partit responen a que "no estava disposat a seguir el calendari que se'm va donar des de la CUP Lleida" i afegeix que "l'acta de regidor no se'm va demanar de manera adequada, amb un escrit formal". Tot i això, Cabezuelo matisa que "la regidoria ha de ser per a la llista electoral, no per a la persona". Per últim, s'ha mostrat molt satisfet "per la feina feta", i ha afirmat que "ha estat un honor ser regidor de l'Ajuntament de les Borges". Demà Ràdio les Borges emetrà una entrevista a Gerard Cabezuelo arran d'aquest abandonament de la regidoria.

Ara, segons informen des de l'Ajuntament de les Borges Blanques, el proper dilluns, Gerard Cabezuelo presentarà la dimissió a l'alcalde i, posteriorment, l'administració local enviarà la carta de dimissió a la Junta Electoral de Madrid, que determinarà qui ocuparà el lloc al consistori.

Opinions enfrontades amb l'assemblea local

Segons fonts de l'assemblea de la CUP de les Borges Blanques, el distanciament amb el que va ser el regidor d'aquesta formació al municipi s'ha produït perquè "no compartia les feines ni les decisions amb els altres membres de la llista". A més, indiquen que Cabezuelo "ens va assegurar que ens traspassaria la regidoria", un fet que ha succeït al cap de sis mesos des de la seva renúncia a militar al partit, durant els quals, segons les mateixes fonts "Cabezuelo ha tractat l'assumpte de manera conflictiva".

Cabezuelo deixarà de ser regidor de l'Ajuntament de les Borges (foto: llibertat.cat).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa