Notícies

  Dimarts, 2 de setembre de 2014

Incorporen codis QR als panells informatius de la ruta 'Les Borges Blanques sota les bombes'

Així es complementa aquesta ruta informativa que es va instal·lar l'any 2008

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha complementat amb la instal·lació de codis QR la ruta turística pel centre de la ciutat, codis que permeten accedir a informació més detallada sobre els bombardejos que van afectar la capital de les Garrigues durant la Guerra Civil. Amb la incorporació d'aquestes noves tecnologies, els visitants podran accedir al nom dels diferents punts de parada, les fotografies antigues que mostren els efectes de les bombes del 1938 en aquest indret i l'explicació dels fets a més d'un plànol amb tot l'itinerari a seguir. De moment, s'ofereix el servei en llengua catalana tot i que està previst que més endavant es puguin afegir d'altres idiomes.  

El regidor de Cultura, Francesc Macià, ha explicat que amb aquest nou servei de millora de la senyalització turística de la ciutat, el consistori pretén "atansar el patrimoni de les Borges tant als visitants com als veïns de la ciutat, que d'aquesta manera podran conèixer de més a prop la nostra història més recent". En aquest sentit, Macià ha afirmat que el circuit, disponible també al web de l'Ajuntament, "permet posar en valor un dels nostres recursos turístics més desconeguts, ja que l'itinerari "Sota les bombes" ens mostra a través de fotografies i d'informació històrica un dels episodis més dramàtics de les Borges". Els plafons informatius de l'itinrerari 'Les Borges Blanques sota les bombes' van ser instal·lats el 2008, en el setantè aniversari dels bombardejos a les Borges, per part de l'equip de govern format per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). A més, també es va publicar un llibre amb el mateix nom a càrrec de Jordi Satorra i Josep Rubió.

Els codis QR estan instal·lats en cadascun dels 13 punts senyalitzats que conformen la ruta pel centre històric de la ciutat. L'itinerari, pensat per poder-lo recórrer de manera circular, comença a la plaça Ramon Arqués, a l'Espai Macià, i segueix pel casc antic passant pels carrers Josep Soler i la Bassa, fins a la plaça del Terrall, on s'hi trobava l'antiga Biblioteca de la Mancomunitat de Catalunya, afectada pels bombardejos i derruïda poc després. La ruta segueix pel carrer Indústria, Sant Jaume i Comerç passant pel Raval del Carme, Diagonal, el carrer Sant Pere i la plaça La Capella, on hi havia l'antic refugi de Cal Gineret. El recorregut continua pel carrer la Font i finalitza al carrer Ensenyança.

’un dels punts d’informació turística de l’itinerari 'Sota les bombes' (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa