Notícies

  Dimecres, 3 de setembre de 2014

Núria Feliu, pregonera de la Festa Major de les Borges

El pregó es farà el dissabte abans de la trobada de gegants i correfocs

La coneguda cantant catalana Núria Feliu serà l'encarregada de fer el pregó de la Festa Major de les Borges Blanques, que tindrà lloc els propers 5, 6, 7, 8 i 9 de setembre. Feliu s'adreçarà als borgencs i borgenques aquest dissabte a les sis de la tarda des del Centre Cívic de la ciutat, poc després de l'acte de lliurament dels premis "Olivera d'Or". Les paraules de l'artista catalana, filla del barri barceloní de Sants, precediran un dels actes més esperats de la Festa Major, la 32a Trobada de gegants i Correfocs, una cita que comptarà amb 70 colles d'arreu del país i amb 155 gegants.

L'alcalde de la ciutat, Enric Mir, s'ha mostrat molt satisfet per la presència de la cantant en aquest acte que cada any compta amb la participació d'una personalitat de renom de Catalunya. Mir ha remarcat el caràcter "profundament catalanista" de Núria Feliu, i ha afegit que l'artista "és coneguda també per ser una gran ambaixadora de la cultura i les tradicions catalanes i una gran defensora dels drets i les llibertats de les dones". Per aquest motiu, ha explicat l'alcalde, la seva presència com a pregonera "té més sentit que mai donat que aquest any el consistori ha decidit premiar la tasca de l'Associació local de Dones la Rosada".

Després del pregó de festes la jornada del dissabte, que tradicionalment és la més multitudinària de les cinc que formen la Festa Major, continuarà a la plaça amb la Trobada de gegants, on s'esperen unes 5.000 persones, segons l'Ajuntament. Per tal de facilitar l'accés a tots els participants i a la resta de públic, la Policia Local ha realitzat aquest any diversos canvis, entre ells l'habilitació de dos zones d'estacionament gratuït per als vehicles, ubicades als carrers Jaume I i Carrasco i Formiguera. A més, aquest any la plantada de gegants tindrà lloc al passeig del Terrall, una zona molt àmplia que permetrà garantir la seguretat de tothom i guanyar mobilitat en el trànsit. D'altra banda, i amb l'objectiu de permetre que les colles geganteres i gralleres descarreguin tot el material, el Raval de Lleida passarà a ser de sentit únic de circulació des del carrer la Creu fins al Terrall.

Núria Feliu

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa