Notícies

  Dijous, 4 de setembre de 2014

Les Borges commemorarà l'11 de setembre amb la 3a edició de la 'Marxa de torxes'

Com passa a moltes ciutats catalanes, la marxa es fa la vigília de la Diada, i pretén recolzar la participació a la V

El proper 10 de setembre se celebrarà a les Borges Blanques la tercera edició de la Marxa de Torxes, el proper 10 de setembre, en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya al proper 10 de setembre. A partir de les deu de la nit la plaça acollirà la III Marxa de Torxes per la Independència, que recorrerà els carrers del centre històric i finalitzarà davant de l'Espai Macià. Amb aquesta manifestació es pretén recolzar la participació l'endemà a la Via Catalana de Barcelona, una iniciativa que comptarà amb una gran presència de veïns de les Borges i de les Garrigues.

L'acte, organitzat per la plataforma Ara és l'hora, que aglutina Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i el col·lectiu Marxa de Torxes per la independència, compta amb el suport de l'Ajuntament de les Borges, l'Ateneu Popular Garriguenc i l'ANC. La trobada arrencarà a dos quarts d'onze de la nit amb una concentració dels participants a la plaça. Seguidament, s'iniciarà la marxa que acabarà a l'Espai Macià, on tindrà lloc el lliurament de la Carta de Compromís signada per les diferents entitats de les Borges a l'alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir. Finalment, i després de les paraules del mateix Mir, hi haurà la lectura del manifest a càrrec d'Emili Farré, d'Òmnium Cultural a les Garrigues i de l'ANC. L'acte finalitzarà amb el cant dels Segadors.  

D'altra banda, i durant els dies posteriors a l'Onze de Setembre, a les Borges també hi tindran lloc els actes de cloenda de la commemoració del Tricentenari. L'endemà de la Diada, el 12 de setembre, arrencarà l'exposició '300 anys després', que es podrà veure a l'aire lliure, a la plaça de la Independència. El dia 20 tindrà lloc el concert 'En català si us plau. La banda sonora d'un poble' a càrrec del Cor de l'Orfeó Lleidatà i el dia 27 tindrà lloc un concert d'homenatge al general Moragues.

La marxa de torxes de l'any passat a les Borges (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa