Notícies

  Dimarts, 16 de setembre de 2014

El concert 'En català, si us plau', del Cor de l'Orfeó Lleidatà, a les Borges Blanques

Tindrà lloc el dissabte, 20 de setembre, a les 22 hores, al Pavelló de l'Oli

El proper dissabte, 20 de setembre, a les 22 hores, el Cor de l'Orfeó Lleidatà actuarà al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, on presentarà el concert 'En català, si us plau'. L'espectacle ja es va estrenar el passat 26 d'abril a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida però la representació de les Borges Blanques suposa l'inici d'una gira pel territori, que compta amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Lleida, i que passarà per poblacions com ara Torres de Segre, la Pobla de Segur, Sort i Aitona.

El Cor de l'Orfeó Lleidatà està dirigit per Pedro Pardo, un dels membres del jurat del programa 'Oh happy day' de TV3 i el muntatge compta amb text de la periodista Anna Sàez i amb l'actuació de l'actor Jaume Jovells. L'entrada és gratuïta.

'En català, si us plau'

Il·lusió col·lectiva i manifestacions multitudinàries. Han passat prop de quaranta anys i la democràcia no ha estat un garant de l'Estat plurinacional pel qual es va lluitar. Aquest paral·lelisme és el punt de partida de l'espectacle 'En català', que recupera l'esperit combatiu dels anys setanta per explicar la convulsa realitat que vivim.

Sobre l'escenari, un periodista escriurà les cròniques del moment històric irrepetible que es va viure des de la mort de Franco fins al retorn de Tarradellas de l'exili. De fons, música catalana. Música tradicional i himnes generacionals interpretats pel Cor de l'Orfeó Lleidatà.

Sens dubte, s'ha encetat un altre moment històric. Però com es va posar de manifest al concert per la llibertat del Camp Nou el passat dia 29 de juny, la banda sonora de la Catalunya il·lusionada i combativa, és la mateixa.

El concert inaugural de l'espectacle, el passat abril, a Lleida (foto: Orfeó Lleidatà).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa