Notícies

  Divendres, 3 d'octubre de 2014

La majoria d'alcaldes garriguencs acudiran demà a Barcelona per mostrar el seu suport a la consulta del 9N

En la trobada d'alcaldes de tot el país per lliurar al president de la Generalitat les actes de les mocions aprovades a favor del dret a decidir

El president de la Generalitat, Artur Mas, rebrà demà, dissabte, 4 d'octubre, els alcaldes dels ajuntaments catalans que han aprovat la moció en defensa del dret a decidir proposada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. L'acte tindrà lloc a les 12.00 hores, a la Galeria Gòtica del Palau.

Els alcaldes dels pobles de les Garrigues -es va aprovar la moció a tots els municipis- assistiran a la jornada. Precisament, avui, els alcaldes de CiU,  es reuniran per sortir plegats de les Borges, segons ha informat el batlle de la capital, Enric Mir. Per la seva part, l'alcalde de l'Albagés, Albert Donés, ha indicat que els alcaldes d'ERC també assistiran a la trobada "excepte els que per alguna raó no hi puguin assistir personalment, que hi enviaran algun representant", un fet que també han comentat els alcaldes de CiU. L'alcaldessa de Cervià de les Garrigues, Mercè Rubió, d'Independents per Cervià, també assistirà a la convocatòria. Pel que fa als consistoris vinculats al PSC, l'alcalde d'Arbeca, Joan M. Simó, no assistirà a la trobada perquè "té altres actes a l'agenda", segons han confirmat des de l'Ajuntament de la localitat. Tampoc no hi serà l'alcalde del Soleràs, Jordi Segura, "per motius d'incompatibilitat d'agenda", segons ha comentat a Ràdio les Borges. Per la seva part, l'alcalde de la Granadella, Carlos Gibert, no hi podrà assistir personalment , tot i que intentarà que hi vagi algun representant. Pel que fa als Torms, no hem pogut contactar amb l'alcalde, Joan Masip.

Els alcaldes lliuraran a la Generalitat les mocions aprovades al seu consistori al llarg d'aquestes últimes setmanes. Un total de 911, dels 947 ajuntaments catalans, han mostrat el seu suport a aquesta iniciativa.

L'acte comptarà també amb la participació de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i del conseller de la Presidència, Francesc Homs; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i els president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i de l'ACM, Miquel Buch. A més, hi assistiran els vicepresidents del Parlament i el presidents de les quatre Diputacions catalanes, entre altres autoritats.  

En el decurs de l'acte hi haurà parlaments del president i de representants del món local.

Prèviament, a les 11 h, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, rebrà els batlles al pati de  l'ajuntament i els donarà la benvinguda a la ciutat. Al voltant de les 11.20 h, els alcaldes creuran la plaça de Sant Jaume en direcció al Palau de la Generalitat.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa