Notícies

  Divendres, 3 d'octubre de 2014

Les Borges, present un any més al Circuit Folc de la mà de la cafeteria Slàvia

El circuit dobla enguany la programació de 18 a 27 concerts que se celebraran a un total d'onze poblacions de Catalunya

La 8a edició del Circuit Folc, organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, es presentarà el dimecres 8 d'octubre al C.A.T. de Gràcia a les 12 hores i comptarà amb la presència dels artistes participants. El circuit dobla enguany la programació de 18 a 27 concerts que se celebraran a un total d'onze poblacions de Catalunya, entre octubre i gener, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social de la Fundació 'La Caixa', la Fira Mediterrània de Manresa i Adep.cat.

El Circuit Folc presenta la 8a edició amb un ambiciós cartell que combina innovació i tradició a parts iguals i que mostra la vitalitat de la música d'arrel als Països Catalans i que aprofundeix en la denominació 'guitarra catalana'. La principal novetat serà la inclusió de dos nous espectacles de cobla fusió de La iaia XXL amb la cobla Bisbal Jove, i la combinació poètica de jazz i cobla de NewCat Ensemble, dirigit per Joan Díaz i amb la participació d'Andrea Motis i Joan Chamorro.

El cartell es completa amb tres concerts inèdits a càrrec dels prestigiosos guitarristes Toti Soler, Eduard Iniesta i Toni Xuclà i Gemma Humet que portaran a escena la seva aportació exquisida a la sonoritat de la denominada 'guitarra catalana' i mediterrània, cadascú des de la seva perspectiva. El grup revelació de fusió celta Ebri Knight -Premi Enderrock 2014 al millor disc de folk per La palla va cara (autoeditat, 2014)- i la combinació evolutiva de la gralla i el jazz al projecte liderat per Manu Sabaté Inxa Impro Quartet, que presenta el seu nou disc 2 - Kinf of Trad (Temps Record, 2014).

El tret de sortida del Circuit Folc 2014 serà a la 17a Fira Mediterrània de Manresa, amb les actuacions de La iaia XXL amb cobla Bisbal Jove, Inxa Impro Quartet i Toni Xuclà i Gemma Humet (divendres 10 d'octubre) i Eduard Iniesta (11 d'octubre). La programació implica el creixement fins a 16 sales, auditoris i festivals d'arreu de Catalunya -l'any passat eren 10 espais a 9 poblacions-, passant per Barcelona, Castellbisbal, les Borges Blanques, a la cafeteria Slàvia, Calella, Lleida, Manresa, Mataró, Ripoll, Santa Coloma de Farners, Terrassa i Torroella de Montgrí.

Quimi Portet, a la Cafeteria Slàvia (foto: slavia.cat).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa