Notícies

  Dilluns, 6 d'octubre de 2014

Més de 800 alcaldes i alcaldesses mostren el seu suport al president Mas per la consulta del 9N

La majoria d'alcaldes de les Garrigues també van ser-hi presents

El Palau de la Generalitat va ser l'escenari, el passat matí del dissabte, 4 d'octubre, d'un acte històric per al municipalisme català, en què més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya han mostrat el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè el 9 de novembre es pugui celebrar la consulta per decidir quin futur volen els catalans i catalanes. Els batlles han lliurat al president i al Parlament l'acord de ple municipal on es va aprovar una moció a favor del dret a decidir.

Els alcaldes i alcaldesses s'han reunit prèviament a l'Ajuntament de Barcelona on han rebut la benvinguda de l'alcalde Barcelona Xavier Trias. La imatge històrica s'ha produït quan els més de 800 alcaldes i alcaldesses presents a l'acte han recorregut la Plaça Sant Jaume fins arribar al Palau de la Generalitat. Allà, el president de la Generalitat, Artur Mas, l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i el president de l'ACM, Miquel Buch i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert s'han dirigit als batlles.

"Estem davant una cruïlla històrica, davant d'un repte de país i el món local hi és", ha apuntat el president de l'ACM Miquel Buch qui ha recordat al president de la Generalitat que tot i les dificultats "quan et giris, ens veuràs a tots nosaltres darrere teu. No estàs sol".

Per la seva banda, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha apuntat que "els municipis volem dir avui sí a la democràcia, i ho volem dir a Espanya i al món. I després del què hem vist, volem dir que ens en sortirem i ho aconseguirem. President, estem amb tu".

Ha estat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui ha dit que "el procés polític que estem vivint ha de servir per fer de Catalunya un país més just, més lliure, i on la gent visqui millor". Finalment, el president de la Generalitat, Artur Mas, davant el gran suport rebut, ha manifestat que "per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya, no se'n sortiran i nosaltres sí que ens en sortirem. Si tot això va junt no es pot aturar".

Han estat 920 ajuntaments catalans els que han aprovat en les últimes setmanes mocions de suport al dret a decidir i a la consulta del 9N. Els 24 pobles de les Garrigues i el Consell Comarcal van aprovar també la moció i la majoria d'alcaldes de la comarca van assistir a l'acte a favor de la consulta.

En aquest ÀLBUM hi ha més fotografies de la trobada d'alcaldes i alcaldesses a Barcelona.

L'alclades de Puiggròs i president del Consell Comarcal, Juli Muro (foto: Generalitat de Catalunya).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa