Notícies

  Dilluns, 6 d'octubre de 2014

La collita avançada de les olives, a debat en una jornada a la Granadella

Aquesta estratègia permet obtenir olis de característiques organolèptiques particulars

El proper dimecres, 8 d'octubre, el Centre Cívic de la Granadella acollirà una jornada tècnica amb el títol 'Collita avançada d'olives. Estratègia per a l'elaboració i comercialització d'oli verge extra.

La collita avançada d'olives és una estratègia utilitzada per alguns productors d'oli verge extra. El fet d'elaborar oli d'olives més verdes li dóna unes característiques organolèptiques particulars que són apreciades per alguns consumidors. També té el seu interès analitzar la finalització avançada de la collita d'olives per evitar els riscs de partides afectades per les gelades hivernals.

Aquestes estratègies de recol·lecció i elaboració per partides i qualitats d'oli diferenciades segons el moment de collita poden ajudar a gestionar millor la qualitat dels olis produïts pel molí i poder oferir, en la comercialització, un catàleg d'olis de màxima qualitat adaptat a les preferències dels consumidors.

La presentació de la jornada anirà a càrrec del Sr. Carlos Gibert, alcalde de l'Ajuntament de la Granadella, i del Sr. Ramon Baró, director de l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques. A continuació, l'investigador de l'IRTA de Mas de Bover, Esteve Martí, farà una explicació tècnica sobre l'elaboració de l'oli verge extra amb olives de collita avançada. Per acabar es realitzarà una taula rodona i debat amb representants de tres empreses de la zona que ja realitzen aquesta pràctica: Eduardo Pons, responsable de l'empresa Pons Tradició, SLU, de l'Albagés; Venanci Guiu, de l'empresa Molí dels Torms-Olicatessen; i Marcel Vidal, representant de la Cooperativa de Bellaguarda.

L'acte està organitzat per l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Granadella.

Fotos del curs de tast d’oli d’oliva a la Granadella (foto: ajuntament).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa