Notícies

  Dimarts, 21 d'octubre de 2014

La primera gira del nou circ català 'Tandarica Circus' arriba a les Borges aquest cap de setmana

El circ de la Cia. Passabarret, formada íntegrament per artistes tarragonins, farà dues funcions dissabte i dues diumenge

Ha nascut un nou circ. En un moment en què el sector circense lluita per reformular-se i subsistir, la companyia tarragonina Passabarret ha apostat per sortir al carrer amb la seva pròpia carpa i iniciar una gira que aterrarà aquest cap de setmana a la Plaça d'Europa de les Borges Blanques. No és habitual que una companyia aposti per aquest format, i 'Tandarica Circus Experience', que és el nom d'aquesta nova proposta, és l'única que ha estat creada al cent per cent des del Camp de Tarragona i amb artistes de la demarcació. Un circ petit, que s'instal·la al nucli urbà dels municipis, pensat per a públic familiar, molt particular i amb un estil poc convencional, que visitarà la capital les Garrigues i també, els propers caps de setmana, Balaguer i Fraga. La funció de les Borges suposa l'estrena d'aquest circ a la demarcació de Lleida i tindrà lloc el dissabte a les 17 i a les 20.30 hores, i el diumenge a les 12 i a les 17.30 hores.

Durant pràcticament dos mesos, la companyia Passabarret viatja amb la seva carpa de circ de plaça en plaça, en la que és la seva primera experiència amb una vela itinerant, a risc total de taquilla, com un circ tradicional. Però aquesta companyia de circ nascuda a Valls no en té res de tradicional. És una de les poques companyies de l'estat que, naixent del teatre de carrer, canvia temporalment de registre per oferir un nou format dins de la seva pròpia carpa de circ. A cada municipi s'ofereixen quatre funcions, dos dissabte i dos diumenge, amb una vela que és en realitat una cúpula geodèsica, amb una aforament per 250 persones. "La carpa ja és tota una declaració d'intencions ja que s'aparta de la imatge típica dels circs tradicionals i busca una imatge nova i atractiva", explica David Sancho, membre de Cia. Passabarret. De fet, l'espectacle 'Tandarica Circus Experience' també fuig del llenguatge habitual dels circs amb vela. El pallasso busca sempre la complicitat del públic i és l'autèntic fil conductor tant dels números com de la relació amb el públic.

Una altra de les singularitats serà el preu de les entrades, molt econòmic, que va des dels set fins als deu euros. L'espectacle inclou números de circ i clown, incloent tècniques aèries, malabars, acrobàcia o llençador de ganivets. Té una durada de noranta minuts i té mitja part.

La Companyia Passabarret amb Pallassos Sense Fronteres

Cia. Passabarret és una de les poques companyies de circ de la provincia de Tarragona, nascuda a Valls el 1995. Han treballat al costat d'artistes com el reconegut pallasso americà Jango Edwards i són habituals a programacions de circ i teatre de carrer, com la Fira de Tàrrega, en la que han estat presents tres cops en els darrers cinc anys.

Un cop acabi la gira actual, la companyia Passabarret marxarà a Jordània amb Pallassos Sense Fronteres del 20 de novembre al 4 de desembre, on actuaran als camps de refugiats del país, especialment davant d'infants provinents de la guerra de Síria. Serà la primera expedició amb origen totalmente tarragoní d'aquesta coneguda ONG, amb cinc membres.

'Tandarica Circus Experience' busca la complicitat del públic (foto: Cia. Passabarret).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa