Notícies

  Dimarts, 21 d'octubre de 2014

La 8a Transisquella en BTT de l'Albagés, solidària com sempre i més exigent que mai

Enguany la cursa col·labora amb l'ONG Pallapupas i comptarà amb ciclistes d'alt nivell

El proper diumenge, 26 d'octubre, l'Albagés acollirà la vuitena edició de la Transisquella, la cursa en BTT de caràcter solidari que es disputa cada any en aquest poble garriguenc. Ahir es va presentar l'edició d'enguany de la prova a la Diputació de Lleida amb la presència de l'alcalde de l'Albagés, Albert Donés, el diputat Antoni Villas, el director tècnic de la prova, Òscar Donés, i els membres de l'associació Solidaris BTT, Jordi Rosanes i Núria Duch.

La cursa consta de dos recorreguts, un de 30 quilòmetres, amb 600 metres de desnivell acumulat, i un altre de 45 amb 1.000 metres de desnivell acumulat. Com en el cas de la caminada solidària que es va fer a l'Albagés el passat 22 de juny, la Transisquella d'enguany -que en totes les seves edicions ha tingut un vessant solidari- col·laborarà amb l'ONG Pallapupas, una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida dels malalts ingressats als hospitals a través del teatre i l'humor.

Segons va explicar l'alcalde de l'Albagés, Albert Donés, les inscripcions es limitaran a 300 ciclistes, i els recorreguts seran força exigents. Com a novetat d'enguany, els organitzadors van destacar el fet que "per primera vegada, uns 9 quilòmetres del recorregut transitaran per una zona que serà inundada pel futur pantà de l'Albagés". La prova comptarà amb la participació de la ciclista sabadellenca Sandra Santanyes Murillo, que té un extens i prestigiós palmarès en BTT en què hi figuren el Campionat d'Espanya o el Tour de França l'Hexagonal en BTT, entre altres, a més d'altres ciclistes d'alt nivell, fet que demostra la qualitat dels participants de la prova i la duresa del traçat.

L'Albagés celebra, a més, al llarg de l'any, altres proves esportives de caràcter solidari, com la caminada solidària per Pallapupas o la caminada solidària per Etiopia.

La prova es va presentar el passat dilluns a la Diputació de Lleida (foto: Diputació de Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa