Notícies

  Divendres, 24 d'octubre de 2014

El proper diumenge es canvia a l'horari d'hivern i els canals de TDT canvien de freqüència

En els blocs de pisos caldrà que un instal·lador adapti l'antena col·lectiva

Aquest diumenge, coincidint amb l'arribada de l'horari d'hivern i el canvi d'horari (a les 3 de la matinada seran les 2), totes les llars hauran de sintonitzar els seus televisors, segons informa el Ministerio de Industria del govern espanyol. El 26 d'octubre és la data designada per al canvi d'ubicació de tots els canals de TDT a causa del procés d'alliberament del Dividend Digital, que es farà entre les 2 i les 6 del matí. Aquesta reordenació es produeix per deixar lliures les freqüències que es destinaran a la telefonia mòbil 4G.

Per rebre els canals de televisió en les seves noves freqüències, els usuaris els hauran de sintonitzar amb el comandament del televisor, com es fa habitualment per buscar els canals digitals de la TDT. Es pot consultar una guia d'ajuda a www.televisiondigital.es. Qui no realitzi aquesta sintonització pot deixar de veure momentàniament alguns dels canals.

Adaptació de la instal·lació d'antena col·lectiva en edificis d'habitatges

A més d'aquesta sintonització, els edificis de mida mitjana o gran, equipats generalment amb amplificadors de monocanals o centraletes programables, han de realitzar una adaptació de la seva antena col·lectiva al més aviat possible per poder veure tots els canals en les seves noves freqüències un cop s'alliberi el Dividend Digital. Per fer-ho hauran de trucar a un instal·lador registrat que serà qui realitzi aquesta intervenció.

Els habitatges unifamiliars o dotats amb centraletes de banda ampla no hauran de realitzar aquesta adaptació, i seguiran veient tots els canals després sintonitzar el seu televisor aquest diumenge 26 d'octubre. Es pot accedir al llistat de les més de 11.000 empreses instal·ladores registrades a través de la pàgina web www.televisiondigital.es, on també cada comunitat de propietaris podrà consultar què ha de canviar per adaptar les seves instal·lacions.

El 26 d'octubre caldrà sintonitzar els canals de la TDT (foto: mercadolibre).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa