Notícies

  Dilluns, 27 d'octubre de 2014

L'equip de govern de les Borges anuncia una congelació d'impostos municipals

L'oposició, en canvi, parla d'un "increment sostingut" en els darrers 4 anys

L'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques (CiU + IBB) va presentar el passat divendres a la Comissió Informativa d'Economia i Urbanisme, la proposta d'aprovació provisional de modificació de les Ordenances Fiscals 2015 que contempla la congelació, per segon any consecutiu, de les taxes i impostos municipals, segons el mateix govern municipal. Expliquen que "l'única modificació substancial prevista té a veure amb la tarifació de l'aigua, que varia en funció dels nous trams introduïts per a garantir que els consums bàsics tinguin un accés més econòmic, sense haver de penalitzar en excés altres consums superiors".

L'equip de govern manifesta la voluntat de congelar els rebuts importants com el de l'IBI, els vehicles, les plusvàlues o les escombraries. En aquest sentit, indiquen que "a partir de l'1 de gener els pocs canvis introduïts afecten al rebut de l'aigua, que a partir d'ara distingirà entre els consums més baixos, inferiors a 16 m3 trimestrals, que tindran una rebaixa del 2'04%; els situats entre els 16 i els 30 m3, que mantindran el preu actual de 0'651 €/m3; i el tram següent, que arriba fins als 50 m3 i que quedarà amb un preu de 0'6795 €/m3".

L'alcalde, Enric Mir, ha volgut posar de manifest "la sensibilitat social d'aquesta nova proposta d'ordenances, que té molt en compte els moments de dificultat que, malauradament, encara pateixen alguns veïns i veïnes de les Borges". A més, les noves ordenances també preveuen un fraccionament bimensual de la tarifa d'ocupació de l'espai públic amb taules i cadires, enlloc del trimestral que hi havia fins aquest any, tot i que mantindran els preus actuals. Així, a partir de l'any vinent, es pagaran 8 euros bimensuals, enlloc del 12 euros trimestrals que hi havia fins ara. D'aquesta manera, l'equip de govern assegura que "atén les peticions de bars i cafeteries per donar majors facilitats a aquest sector en la gestió de les seves terrasses".

ERC, a l'oposició, parla d'augment sostingut

Per la seva part, el grup d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de les Borges Blanques, "mentre esperem la reunió on se'ns informi en detall de les modificacions previstes", no comparteix que l'equip de govern hagi congelat els impostos i les taxes i parla "d'increment sostingut". En aquest sentit, indiquen que "el que paguen els ciutadans cada any demostra que, en els darrers 4 anys, l'increment global dels impostos bàsics (cadastre, vehicles, aigua, brossa) suposa un increment d'un 36% en global".

Des del grup d'ERC afegeixen, sobre les mesures que aplica l'equip de govern, que "són lluny de les necessitats de la població que realment les necessita com els col·lectius amb aturats a casa o les famílies monoparentals". A més, els republicans critiquen que des del govern no s'han escoltat les seves propostes i no s'ha vetllat per "aconseguir subvencions per evitar que els ciutadans de les Borges s'hagin de fer càrrec de la majoria de les millores que es proposen".

La Junta de l'equip de govern de les Borges Blanques (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa