Notícies

  Dilluns, 27 d'octubre de 2014

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues, 20 anys donant a conèixer els productes de la comarca

La Mostra, que enguany compta amb 11 restaurants, se celebrarà durant els caps de setmana i festius de l'1 de novembre al 14 de desembre

El passat divendres, 24 d'octubre, es va presentar la XX Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que enguany compta amb la participació d'onze restaurants, un més que l'anterior edició. La Mostra està organitzada pel Consell Comarcal juntament amb els restaurants de la comarca i amb la col·laboració, per tercer any consecutiu, del projecte Gustum.

La presentació, que s'ha fet a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i ha comptat amb la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que ha fet entrega de les plaques als restaurants en reconeixement a la seva participació en aquesta vintena Mostra.

El conseller ha destacat la iniciativa com un exemple que "aquesta comarca, que havia estat una de les més deprimides del país, ha sabut superar-se demostrant que pot ser referent en molts àmbits, per exemple, la gastronomia". Segons Pelegrí, la Mostra Gastronòmica "és la síntesi de la riquesa de la comarca: territori, paisatge, producte de qualitat i patrimoni".

Aquesta XX Mostra Gastronòmica, que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius de l'1 de novembre al 14 de desembre, és fruit del treball de participació i de l'esforç dels restauradors de la comarca que, amb il·lusió i professionalitat, captiven els comensals amb uns plats cuinats amb els millors productes de la terra i el propòsit que tots els qui els tastin puguin sentir les aromes de les Garrigues.

A la presentació, Juli Muro ha agraït "l'excel·lent feina dels restaurants de la comarca, sense els quals aquesta mostra no podria haver arribat a celebrar aquests vint anys d'existència; junts, fem força". Muro ha afegit que "l'èxit d'aquesta Mostra en el temps posa de manifest, també, el bon saber fer dels garriguencs i garriguenques que saben produir, transformar i vendre productes de la millor qualitat".

Durant l'acte, els assistents han pogut veure l'elaboració en directe, per part diversos cuiners, d'alguns dels plats inclosos en el seus menús i han pogut degustar delícies que se serviran, també, durant els dies de la Mostra. 

Els restaurants que participen en aquesta edició

 • Restaurant La Placeta d'Arbeca
 • Restaurant Pané d'Arbeca
 • Restaurant Erigard de les Borges Blanques
 • Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
 • Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
 • Restaurant Masia Salat de les Borges Blanques
 • Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
 • Restaurant El Castell de la Floresta
 • Restaurant Les Garrigues de la Granadella
 • Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues
 • Restaurant Miravall de Juneda
La presentació va comptar amb la intervenció del conseller Pelegrí (foto: CC Garrigues).
Els assistents van poder degustar productes que se serviran a la Mostra (foto: CC Garrigues).

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa