Notícies

  Dilluns, 27 d'octubre de 2014

L'obra de la borgenca Maria Teresa Gassió s'exposa en públic per primera vegada

La mostra, que conté una trentena de quadres de format divers, se centra en el disseny de moda dels anys 60

El Centre d'Arts Juneda, després de l'organització de les exposicions de la Festa Major del poble, continua organitzant activitats per promoure i donar a conèixer l'activitat artística. La propera mostra, que es podrà visitar al Complex Cultural de Juneda, traurà a la llum el treball artístic de la borgenca Maria Teresa Gassió, uns dibuixos que no han estat mai exposats i que fa més de 50 anys que l'artista té ben guardats.

La mostra, centrada en la moda i la confecció de la dècada dels cinquanta i seixanta del segle vint a través quadres de petit, mitjà i gran format, és un homenatge, segons els organitzadors "a la professió que Gassió va estudiar i va haver d'abandonar no pas per manca de talent-". I és que l'artista va estudiar a l'Institud Internacional de 'Corte y Confección' i va aconseguir els màxims honors tot superant una prova consistent en un disseny que es podrà veure a l'exposició, assolint així el títol de 'Profesora de Dibuix de Figurins', com s'anomenava llavors al disseny de moda. 

L'exposició, s'inaugurarà el proper dissabte, 8 de novembre, a les 20 hores, i es podrà visitar en horari del Complex Cultural, de dilluns a divendres de 17 a 20 hores. L'entrada és gratuïta.

L'autora

Ja amb feina en aquesta nova professió i quan només tenia 18 anys, Gassió va organitzar una exposició a les Borges Blanques, per petició popular. Una jove promesa que va deixar la seva iniciant carrera un temps per ajudar en el negoci familiar, una llibreria amb quiosc de la capital de les Garrigues, lloc on acabaria desenvolupant la seva activitat professional.

De tarannà inquiet, Maria Teresa Gassió ha desenvolupat les seves capacitats creatives en el món de l'escriptura, la col·laboració amb entitats locals, l'estudi de la teologia i de tot una mica que li despertés interès. Però fa relativament poc que va decidir emmarcar aquells dibuixos, que despertaven la curiositat dels amics i familiars que els veien.
  

L'obra de Gassió s'exposarà al públic en general per primera vegada (foto: CAJ).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa