Notícies

  Dijous, 30 d'octubre de 2014

L'Espai Macià de les Borges rep en donació nous documents relacionats amb 'l'Avi'

Entre altres, hi ha l'acta fundacional de la creació de les escoles republicanes de les Borges o la llista d'electors del 1915

104 nous documents històrics vinculats a la figura de l'expresident de la Generalitat, Francesc Macià, la majoria dels quals inèdits, han estat cedits a l'Espai Macià de les Borges. Aquests arxius han estat cedits per una família originària de les Borges, però que ara viu fora i que, segons l'Ajuntament de les Borges, prefereix mantenir l'anonimat.

Entre els elements més destacats hi ha l'acta fundacional de la creació de les escoles republicanes de les Borges de 1913; el llistat manuscrit dels 600 electors que l'any 1915 van anar a Madrid a portar l'acta de Diputat de Francesc Macià; diferents diaris d'àmbit estatal i revistes gràfiques amb reportatges de les visites de Macià a les Borges; diversos cartells anunciadors dels mítings que "l'avi" va fer a les Borges abans de la República; una col·lecció de postals catalanistes dels anys 20 als 30 del segle passat; i correspondència manuscrita del Centre Demòcrata i Republicà de les Borges.

El primer tinent alcalde i responsable de la regidoria de Cultura, Francesc Macià, ha volgut agrair "aquesta important i inèdita documentació lliurada, entre la que hi ha material que no consta ni tan sols a l'Arxiu Nacional de Catalunya". El regidor ha afegit que "gràcies a aquesta nova i anònima donació, la qualitat del fons documental de l'Espai Macià continua millorant i augmentant significativament de valor".

el responsable de l’Espai Macià catalogant la nova documentació (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa