Notícies

  Dimecres, 5 de novembre de 2014

Detinguts els presumptes autors d'un furt de dues tones de cablejat de l'AVE a Vinaixa

La detenció va tenir lloc el passat 3 de novembre al terme municipal de Barberà de la Conca

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de les Borges Blanques van detenir el passat 3 de novembre, quatre homes, entre 21 i 44 anys d'edat, dos d'ells veïns d'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), un  amb domicili a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i el darrer amb domicili desconegut, com a presumptes autors d'un delicte de furt.

Els fets es remunten a la matinada del 3 de novembre quan els Mossos van rebre l'avís que un vehicle i una furgoneta circulaven per l'AP-2 a un velocitat molt reduïda i amb clar excés de pes. Immediatament van muntar un dispositiu policial amb diferents controls per l'AP-2 per de localitzar els dos vehicles. Minuts més tard, la furgoneta, que anava ocupada per quatre persones, va ser aturada al punt quilomètric 196, al terme municipal de Barberà de la Conca (Conca de Barberà). Poc després, es va localitzat l'altre vehicle abandonat a l'àrea de descans de Barberà de la Conca.

A l'interior de la furgoneta es van localitzar 250 metres de coure pelat, enrollat en bobines, amb un pes de 2.100 quilograms dels quals, els ocupants, no varen poder  acreditar la seva procedència. Per aquest motiu, i amb els diferents indicis incriminatoris, els Mossos van detenir els quatre ocupants de la furgoneta com a presumptes autors d'un delicte de furt.

Cable robat a Vinaixa el passat 31 d'octubre

Gestions posteriors amb ADIF van permetre relacionar el coure comissat  amb la comissió d'un furt  de cablejat de l'AVE el passat 31 d'octubre a Vinaixa. Aquesta sostracció suposa un greu risc per a la seguretat de la línia Ferroviària, ja que aquest fet pot ocasionar un descarrilament dels combois del tren.

El valor dels danys, els objectes sostrets i els costos de reparació del tram malmès, es calculen en uns 39.000 euros aproximadament. Els detinguts van passar a disposició judicial al Jutjat d'Instrucció núm.1 de Valls i el jutge va decretar per tots quatre la seva llibertat amb càrrecs.

Els presumptes autors del furt duien el cable en una furgoneta (foto: ME).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa