Notícies

  Divendres, 9 de gener de 2015

La Fira de l'Oli presenta les novetats de l'edició d'enguany a l'Auditori Enric Granados de Lleida

Aquest acte ha servit per iniciar l’agermanament amb la Fruita de Lleida, que culminarà durant la fira

La presentació a Lleida de la 52a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es va dur a terme ahir dijous, 8 de gener, a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, ha servit per iniciar l'acte d'agermanament amb la Fruita de Lleida, que culminarà en el certamen que tindrà lloc els propers 16, 17 i 18 de gener a les Borges Blanques. Entre altres novetats destacades que s'han donat a conèixer, hi ha la incorporació d'una mascota, l'Oliveta, amb la que es pretén fer encara més atractiva la Fira al públic familiar, a més d'un plató de televisió dins del recinte per a poder retransmetre i entrevistar en directe als protagonistes del certamen.

La presentació, a la que ha assistit un gran nombre de personalitats del món polític, econòmic i social de les comarques de Lleida, s'ha iniciat amb la intervenció del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, que ha destacat la nova oferta turística de les Garrigues a través d'un vídeo promocional amb els actius de la comarca. També hi ha participat el vicepresident 3r de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, que ha posat en relleu la promoció que es fa de la Fira i l'impuls dels seus sectors productius a través d'iniciatives com la nova botiga garriguenca a Barcelona, la Missió Comercial Inversa i l'agermanament amb Afrucat, entre d'altres. Al seu torn, el president del Col·legi de Periodistes de Lleida, Rafa Gimena, ha fet un repàs històric de l'arribada de l'oli a les nostres comarques i ha destacat que en liderem la producció a nivell europeu, i això suposa una oportunitat per exportar la riquesa i singularitat del nostre or líquid.

A continuació, el vicepresident de l'Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya (Afrucat), Francesc Torres, i el president del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges, Enric Mir, han rubricat l'agermanament de les dues entitats, que es materialitzarà durant la Fira i amb el que esperen aprendre mútuament i compartir sinergies per continuar potenciant i exportant la qualitat agroalimentària del territori. Mir ha anunciat que l'encarregat d'apadrinar l'agermanament serà el catedràtic emèrit de Lingüística General, Sebastià Serrano, i ha afegit que la Fira d'enguany continua ampliant-se i tindrà més de 6.300 m2 d'exposició, amb 75 activitats i que, enguany, des de primers de desembre ja s'ha arribat al 100 % d'ocupació, que ompliran els 150 estands disponibles, tot i que també han augmentat respecte l'any anterior. Tot seguit, ha intervingut el director general d'Alimentació de la Generalitat, Domènec Vila, que ha destacat la innovació que aporta la Fira al sector agroalimentari, així com la qualitat excel·lent dels productes que hi són presents i el treball coordinat entre els agents econòmics i les administracions que la fan possible.

Durant l'acte, que ha estat amenitzat amb les interpretacions de diferents peces musicals a càrrec de l'Orfeó Terrall i el Cor Junedenc, també s'ha presentat el nou anunci de televisió de la Fira i en acabar s'ha ofert una degustació de productes de la terra. Prèviament, diferents grups han pogut dur a terme dues visites guiades a l'exposició dedicada a l'Any Oró 2014, situada als baixos de l'Auditori.

Nova presentació a l'Espluga Calba

D'altra banda, el proper dimarts, 13 de gener, a les 20:15 hores, es farà una nova presentació de la 52a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que, en aquest cas, tindrà lloc al Castell de l'Espluga Calba. En aquest acte, a més de presentar el certamen d'enguany, es farà un reconeixement públic a persones i entitats que han contribuït a posar en valor l'oli i la comarca de les Garrigues en general.

L'acte comptarà amb les intervencions del president del Consell Comarcal, Juli Muro, i del periodista i escriptor Enric Ribera, especialitzat en gastronomia i turisme, entre altres.

Les autoritats a la presentació, juntament amb la nova mascota del certamen (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa