Notícies

  Divendres, 16 de gener de 2015

Olis de la Noguera, les Garrigues i Móra d’Ebre, els premiats pel Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya

El tram final del concurs es va celebrar en obert a la Casa de la Cultura de les Borges, dins del programa d'actes de la Fira de l'Oli

El Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya va celebrar dijous al vespre el tram final del concurs dels millors olis de la 52a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a la Casa de la Cultura de les Borges i obert al públic. Entre les 81 mostres d'oli que es van presentar, els membres del Panell van seleccionar els 10 de més qualitat per la fase final. Els guanyadors han estat el Molí d'Oli Gabriel Alsina de Castelló de Farfanya, en la categoria de Fruitat Verd Amarg; la Cooperativa del Camp i Secció de Crèdit de Bellaguarda, en la de Fruitat Verd Dolç; i el Molí Mas del Clos, de Móra d'Ebre.

Els 9 tastadors del Panell Oficial que van fer de jurat del concurs, van dividir les mostres finalistes en les tres categories que recullen les bases de la Fira de l'Oli i les Garrigues, Fruitat Verd Amarg, Fruitat Verd Dolç i Fruitat Madur. Amb les mostres finalistes codificades damunt la taula, les van anar tastant i puntuant públicament per categories, després d'haver valorat la intensitat i l'equilibri de l'aroma, el grau d'amargura, de picant i de dolçor de cada oli, a més dels seus aromes secundaris, entre els que es premia els relacionats amb carxofes, pebrots, ametlles, tomàquets, fonoll, herba i fulles.

A l'acte hi van assistir els distribuïdors participants en la Missió Comercial Inversa, el gerent de la Fira, Jordi Ribalta, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila i el president del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges Enric Mir.

El jurat del Panell de Tast tastant les mostres d'oli

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa