Arxiu sonor

  El Diari dels Argonautes

  Dilluns, 2 de desembre de 2013

Bram Stoker - Dràcula

Teatralització d'un fragment de la novel·la més coneguda de Bram Stoker, Dràcula (1897), inclosa dins el programa El Diari dels Argonautes presentat i dirigit per Montse Moreno.

Dràcula narra, en forma de cartes i entrades als diaris personals dels seus protagonistes (Jonathan Harker i Mina Murray) la història del comte Dràcula (basat en la figura històrica de Vlad Tepes), un vampir de Transilvània que va renegar de Déu després de la mort de la seva estimada fa 400 anys. Després què , Jonathan Harker viatgi als Càrpats per firmar els papers de compra-venta d'unes propietats a Londres, Dàcula descobreix que la promesa de Johnatan, Mina, és la reencarnació de la seva estimada i decideix viatjar a la capital britànica per a conquistar-la. Mina, confusa, acaba seduida per Drácula i ha de decidir entre el bé i el mal.

En el fragment seleccionat, Jonathan Harker, un advocat anglès, viatja cap a Transsilvània per tancar un negoci de compra de propietats a Londres efectuada pel comte Dràcula. Jonathan és rebut amb hospitalitat pel comte, que sembla un ancià amable però excèntric, orgullós dels seus avantpassats. Amb ell manté llargues xerrades sobre Londres i els seus costums fins que surt el sol, moment en el qual el Dràcula sempre es retira. Al llarg dels dies Jonathan comença a veure coses estranyes, com ara que el comte no menja mai, no es reflecteix als miralls i que baixa per les parets del seu castell aferrant-s'hi amb les ungles. Finalment descobreix que és presoner del comte.

Fitxa artística

  • Dràcula- Eduard Parra
  • Jonathan Harker - Josep Roig

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa