Opinió

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 52 articles d'opinió disponibles

 • Associació Contra el Càncer a Lleida.   Associació Contra el Càncer a Lleida

  4 de febrer, Dia Mundial Contra el Càncer: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones, patirà càncer al llarg de la seva vida

  Avui, el càncer és el problema sociosanitari més important del nostre país i del món en general. La previsió per a l'any 2030 assenyala que 21.6 milions de persones de tot el món seran diagnosticades d'alguna mena de càncer. L'augment de la taxa d'incidència del càncer i de la supervivència planteja un altre gran repte per als pròxims anys: posar el focus sobre les necessitats no cobertes tant dels pacients com dels supervivents de càncer.

 • Un grup de voluntaris (foto: Associació Contra el Càncer a Lleida).   Associació Contra el Càncer a Lleida

  Els voluntaris, el motor de l'Associació Contra el Càncer a Lleida

  El 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, és un dia per reconèixer i donar visibilitat a l'acció desinteressada que duen a terme moltes persones i entitats d'arreu del món. A l'Associació Contra el Càncer a Lleida som més de 812 voluntaris i voluntàries a escala provincial que s'han compromès amb l'entitat per contribuir a la lluita contra el càncer per disminuir-ne l'impacte i millorar la qualitat de vida dels qui pateixen la malaltia i els seus familiars. Des de la seva creació, l'entitat compta amb l'acció voluntària, com un valor afegit que enriqueix les activitats que desenvolupem en diferents àmbits i programes. La complicitat i la implicació del voluntariat compromès és una riquesa plena de valors: la solidaritat, la cooperació, la convivència, possibiliten aquesta participació comunitària, que enriqueix l'atenció que reben els pacients i familiars oncològics.

 • L'N-240 abans d'arribar a Lleida venint de les Borges.   Josep Farran, portaveu del grup municipal Borges per la República

  N-240: una evidència palmària (per a quasi tothom)

  Més de quatre anys sense ni un mort a la carretera N-240 entre Lleida i les Borges Blanques. Ho hem llegit a molts mitjans en els darrers dies i són dades que cal celebrar, perquè ja no estem davant d'un fet circumstancial o de casualitats pròpies d'un període curt. Tampoc es pot explicar només pel descens de trànsit dels temps de pandèmia. Estem, clarament, davant d'un canvi de paradigma caracteritzat per un transvasament de trànsit de l'N-240 cap a l'autopista AP-2, on el risc de xocs frontals és molt menor, i això té detonants també molt clars: el desviament obligatori de camions l'any 2018 i, sobretot, l'alliberament del peatge de l'autopista el setembre del 2021.

 •   Arnau Huguet Gené, tècnic de l’Espai Situa’t de Lleida a l’Associació Salut Mental Ponent

  La reivindicació dels drets en la salut mental - #dretsensalutmental

  Els drets són quelcom que ens assegura unes llibertats i que teòricament són per tots els éssers humans siguin quina sigui la seva situació, origen o identitat. Concretament en salut mental, ens trobem com a associació Salut Mental Ponent, que tot i la importància que tenen els drets per poder desenvolupar una vida plena, encara hi ha situacions de discriminació i vulneració de drets de manera habitual. L'estigma social que hi ha associat als diferents diagnòstics en salut mental impacta en la manera en com la societat i el sistema tracta a la persona, la seva família i en tot el procés de recuperació.

 • Alguns dels voluntaris de l'Associació Contra el Càncer a Lleida.   Associació Contra el Càncer a Lleida

  Els voluntaris, el motor de l'Associació Contra el Càncer a Lleida

  El 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, és un dia per reconèixer i donar visibilitat a l'acció desinteressada que duen a terme moltes persones i entitats d'arreu del món. A l'Associació Contra el Càncer a Lleida som més de 680 voluntaris i voluntàries a escala provincial que s'han compromès amb l'entitat per contribuir a la lluita contra el càncer per disminuir-ne l'impacte i millorar la qualitat de vida dels qui pateixen la malaltia i els seus familiars.

 • Les instal·lacions de Tracjusa, a Juneda.   ERC de de les Borges, Juneda i Arbeca

  Manifest dels representants i militants d'ERC a les seccions locals de les Borges, Juneda i Arbeca respecte a l'oposició al nou projecte de Tracjusa

  Manifest dels representants i militants d'ERC a les seccions locals de les Borges, Juneda i Arbeca  respecte a l'oposició al nou projecte de Tracjusa.

 •   Grup Municipal d'ERC a la Granadella

  Després d’anys de litigis, guanya la Granadella

  La setmana passada vam conèixer una notícia de la qual ens alegrem tots els granadellencs i granadellenques, i és que per fi, després d'anys de lluitar als tribunals, ens donen la raó i ens hauran de pagar els impostos que ens pertoquen.

 • David Serra Subirats.   Família del David Serra Subirats

  Agraïment de la família del David Serra Subirats pel suport rebut

  La família Serra Subirats, de cal Miquel del Moix d'Arbeca, agraeix el suport rebut. 

 • Avui, 31 de maig, es commemorar el Dia Mundial sense tabac (foto: AECC Lleida).   AECC Lleida

  9 de cada 10 persones fumen davant de menors, exposant-los a desenvolupar un futur càncer

  El tabac produeix càncer en aquells que fumen i també en els quals respiren el fum del tabac dels altres. Fins a 16 tipus de càncer estan relacionats amb el tabac, és el causant d'un terç de tots els casos de càncer i, no obstant això, nou de cada deu fumadors actius fuma en presència de menors, segons diu l'estudi Espais sense fum a Espanya. On estem? On volem estar? de l'Observatori de l'AECC). A més, gairebé en la totalitat d'espais públics freqüentats per nens hi ha restes de fum de tabac en l'ambient: en el 95,1% de les terrasses, en el 78,2% de les entrades a locals d'hostaleria, en el 46% dels accessos als centres escolars i en el 41% dels parcs infantils.

 • Avui se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon (foto: AECC Lleida).   Juntes provincials de l’AECC – Catalunya contra el Càncer

  El cribatge del càncer salva vides

  Val més prevenir que curar. I a l'AECC-Catalunya contra el Càncer ho tenim clar. Des dels nostres inicis, hem treballat per la implantació dels programes de detecció precoç d'aquells tumors que es poden detectar en els seus estadis inicials com és el cas del càncer de còlon, el tumor maligne amb major incidència a Catalunya amb 6.135 casos diagnosticats en el 2020. Aquesta malaltia que afecta per igual a homes i dones, presentant-se majoritàriament en persones de més de 50 anys, representa el 13,75% de tots els diagnòstics de càncer i és la segona causa de mort per càncer a Catalunya amb un total de 2.423 defuncions en el darrer any.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa