Arxiu sonor

  Al dia

  Dijous, 17 de març de 2016

Saps qui són els 'Herois Indepes'? Entrevistem Jordi Calvís, que ens desvela els detalls del llibre

Avui dijous, 17 de març, s'ha posat a la venda 'Herois Indepes' (Cossetània Edicions), una obra que recopila en un llibre tots els cromos de la iniciativa que a partir del 2012 va posar en marxa el dissenyador gràfic borgenc Jordi Calvís a les xarxes socials: es tractava d'anar recollint les declaracions de personatges de pes de l'estat espanyol -ja siguin del poder judicial, polítics, periodistes, etc.- "d'odi, menysteniment, ràbia, rancor i atacs" cap a Catalunya, la seva gent, i el procés d'independència, sobretot. Hi són, per exemple, Alejo Vidal Quadras, Felipe González, Félix de Azúa, José María Aznar, Juan Carlos Gafo, i axí fins a 177 protagonistes.

L'èxit que aquests 'herois indepes' van aconseguir a Twitter i a Facebook, i l'empenta de l'editorial Cossetània, ha permès que aquests cromos s'hagin recollit en un llibre, que ha comptat amb els textos i d'Andreu González acompanyant els dissenys. Un dels objectius de publicar-lo ha estat, segons Calvís, "mostrar de manera conjunta totes les "perles" que han arribat a dir els personatges, perquè si no, no et fas la idea del greu que és, ja que ràpid s'oblida". L'obra inclou tres parts: els herois del 2012 al 2015, els nous herois del 2016 i un apartat per "declaracions històriques" que ha sofert el país.

'Herois Indepes' es va presentar el passat 12 de març Balaguer (on va néixer Calvís i coincidint amb la reunió del secretariat nacional de l'ANC) i el proper 16 d'abril es presentarà a La Bodega de les Borges, en una jornada, organitzada per l'Ateneu Popular Garriguenc i amb la col·laboració del Bar Sancho, en què es preveu també un vermut i dinar, a més, segur, d'altres sorpreses.

De tot plegat, en parlem en aquesta entrevista amb Jordi Calvís: si vols saber més coses d'aquests 'veritables impulsors del procés', com s'ha gestat el llibre i com ho pots fer per tenir-lo amb dedicatòria i un segell exclusiu, no te la perdis!

Calvís, amb un exemplar del llibre, a Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa