Arxiu sonor

  Sisde7

  Dimecres, 8 de març de 2017

"Cada cop hi ha més dones al món agrari i a diferència d'abans, se'ns respecta, però estic en col·lectivitats i sindicats i gairebé tot són homes, encara". Maria Teresa Prat, pagesa

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, hem parlat amb la Maria Teresa Prat, d'Arbeca, que es dedica a l'agricultura, un àmbit majoritàriament ocupat per homes. Té 54 anys i ve d'una família pagesa, a casa seva ja eren fructicultors i des de ben petita, durant les vacances escolars, els ajudava al camp i anaven a vendre els fruits al mercat amb el seu pare. Per tant, des de ben jove, ja es va apassionar d'aquest món.

El 1987 es va casar amb el Miquel, amb qui va tenir dos fills, i es dedicava ajudar-lo al camp, però, malauradament, l'any 2000 el seu marit va morir a causa d'una malaltia i la Maria Teresa va passar a ser titular de l'explotació fins al dia d'avui: finques de fruita, ametllers i oliveres, que treballa amb l'ajuda del seu fill Jordi i la resta de la seva família.

A més, la Maria Teresa va passar a formar part del sindicat JARC, que al 2006 va publicar un llibre de les dones al món rural. Actualment, també és síndica de la col·lectivitat número 19 de les Borges Blanques. Us convidem a escoltar-la!

Maria Teresa Prat

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa