Arxiu sonor

  Al dia

  Dilluns, 14 de maig de 2018

Maria Ribera: "Emili Pujol se sentia molt de la seva terra, sempre, fins l'últim moment, i va ser un mestre de vida"

El passat 7 d'abril es van complir 132 anys del naixement del mestre guitarrista Emili Pujol, que va néixer a la Granadella l'esmentat dia de l'any 1886 i va morir a Barcelona, on va marxar a viure de ben jovenet, el 15 de novembre del 1980, amb 94 anys.

Aprofitant l'efemèride, hem entrevistat Maria Ribera, guitarrista i doctora en Història de l'Art, amb qui hem parlat de la figura d'aquest mestre garriguenc, que va ser un destacat instrumentista de guitarra i viola de mà i musicòleg, també un prestigiós pedagog i compositor. Ribera ha fet la tesi doctoral sobre Emili Pujol en el context de l'estètica guitarrística del segle XIX i XX. També li ha dedicat el treball discogràfic 'Maria Ribera Gibal interpreta Emili Pujol', entre altres iniciatives.

D'aquest disc, dels motius que l'han fet estudiar a fons la figura de Pujol i d'altres detalls de la vida i obra d'aquest il·lustre granadellenc en parlem a la conversa, en què Ribera destaca que "Pujol sempre es va sentir molt de la seva terra i anava venint al mas que tenia entre la Granadella i Torrebesses quan podia". Tot i la importància d'Emili Pujol, "se li han fet homenatges més imporants fora que no al seu territori", explica Ribera, que diu que els seus deixebles i coneguts parlen d'ell com "un mestre de vida".

Vols conèixer-lo una mica més? Et convidem a escoltar l'entrevista!

La guitarrista Maria Ribera Gibal.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa