Arxiu sonor

  Plens de l'Ajuntament

  Divendres, 1 de juny de 2018

Sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de les Borges del 31 de maig del 2018

L'Ajuntament de les Borges va celebrar, ahir dijous, 31 de maig, a les 21.30 hores, el ple ordinari corresponent al mes de maig. La sessió va comptar amb 12 regidors fins al punt número nou, quan es va incorporar la regidora de Governació, Núria Palau, que havia excusat la seva presència fins llavors.

El debat va incloure un punt no previst en l'ordre del dia inical, que es va situar en el catorzè lloc i va consistir en una moció d'ERC en defensa dels drets de les dones víctimes d'agressions sexuals. Els punts dos i tres es van tractar de manera conjunta.

Els punts debatuts i els resultats de les votacions van ser els següents:

 1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior (unanimitat dels 12 regidors presents).
 2. Aprovar el protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe de l'Ajuntament de les Borges Blanques (11 vots a favor de Pdecat/Demòcrates i ERC i una abstenció de la CUP).
 3. Aprovar inicialment la modificació del Pla d'Igualtat efectiva entre dones i homes de l'Ajuntament de les Borges Blanques (11 vots a favor de Pdecat/Demòcrates i ERC i una abstenció de la CUP).
 4. Aprovació expedient baixa de drets d'exercicis tancats (unanimitat dels 12 regidors presents).
 5. Adjudicació refinançament préstec Bankia a Caixabank (11 vots a favor de Pdecat/Demòcrates i ERC i una abstenció de la CUP).
 6. Aprovació inicial modificació de crèdit 03/2018 mitjançant suplement de crèdit (11 vots a favor de Pdecat/Demòcrates i ERC i un vot en contra de la CUP).
 7. Donar compte dades morositat 1r trimestre 2018.
 8. Donar compte PMP 1r trimestre 2018.
 9. Aprovar la moció de denuncia del canvi d'andana de parada de trens a l'estació de les Borges Blanques (unanimitat dels 13 regidors).
 10. Moció en suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca (unanimitat dels 13 regidors).
 11. Moció de denúncia a la criminalització dels CDR per part de l'aparell de l'Estat espanyol (unanimitat dels 13 regidors).
 12. Moció per l'estudi de la municipalització de la gestió de l'aigua potable a les Borges Blanques (12 vots en contra de Pdecat/Demòcrates i ERC i un a favor de la CUP).
 13. Moció de suport i compromís amb iniciatives locals de producció d'energia sostenible i per la sobirania energètica (8 vots en contra de Pdecat/Demòcrates i 5 a favor d'ERC i la CUP).
 14. Moció en defensa dels drets de les dones víctimes d'agressions sexuals (unanimitat dels 13 regidors).
 15. Informes de l'equip de govern.
 16. Precs i preguntes.
El ple ordinari de maig de l'Ajuntament de les Borges (foto: Ràdio les Borges).

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa