Arxiu sonor

  Plens de l'Ajuntament

  Dijous, 3 d'octubre de 2019

Sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de les Borges del 2 d'octubre del 2019

L'Ajuntament de les Borges va celebrar, ahir dimecres, dos d'octubre, a les 20 hores, la sessió plenària ordinària que correspondria al mes de setembre, que es va posposar com a protesta pels empresonaments de set dels nou integrants dels CDRs detinguts el dilluns, 23 de setembre. L'ordre del dia va mantenir els mateixos punts que s'havien de debatre el passat 26 de setembre, que és quan hauria hagut de tenir lloc el ple.

Abans del debat dels punts de l'ordre del dia, des de l'equip de govern es van llegir el manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb motiu del segon aniversari de l'u d'octubre, al qual el grup a l'oposició, Borges per la República, no s'hi va adherir "per disconformitat amb les maneres de fer de l'AMI des de l'octubre del 2017".

Ja en el segon punt de l'ordre del dia, Borges per la República va anunciar que s'abstindria en les votacions de tots els punts proposats per l'equip de govern per, segons va explicar el seu portaveu, "considerar una falta de respecte que s'enviïn notes de premsa als mitjans sense que s'hagi dut a terme el ple, una pràctica que desvirtua aquest espai de debat". A més, des de la formació van afegir que emplacen l'equip de govern a reunir-se amb ells amb l'objectiu "d'obrir espais de trobada dels dos grups, que sàpiguin superar aquesta dinàmica". Per últim, Borges per la República va manifestar que renunciava a les indemnitzacions que corresponen als i les regidores per assistència al ple i que decidirà en assemblea la seva destinació.

A tot això, l'alcalde, Enric Mir va manifestar que "la nota als mitjans s'ha enviat sempre blindada fins el dia següent, quan s'han debatut ja els punts del ple" i va afegir que "poden parlar en qualsevol moment amb els regidors de l'equip de govern pels temes que correspongui, però el grau de comunicació amb l'oposició no va ser mai tan elevat com ara".

L'ordre del dia del ple i el resultat de les votacions és el següent:

 1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior (7 vots a favor i 6 abstencions).
 2. Aprovar inicialment la modificació de la relació de llocs de treball 2019 (7 vots a favor i 6 abstencions).
 3. Aprovar el conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament en matèria de seguretat viària (7 vots a favor i 6 abstencions).
 4. Aprovar el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit sobre assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes (7 vots a favor i 6 abstencions).
 5. Donar compte informe morositat del segon trimestre del 2019.
 6. Donar compte de l'informe del PMP corresponent al segon trimestre del 2019.
 7. Aprovar la moció de suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deutes per part d'Endesa i altres companyies (7 vots a favor i 6 abstencions).
 8. Aprovar la moció de suport per a l'anul·lació de l'ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de protegir les seus judicials amb els Mossos d'Esquadra (7 vots a favor i 6 abstencions).
 9. Moció del grup municipal BxREP perquè l'estació de vigilància atmosfèrica de Juneda sigui considerada com estació de mesurament de l'impacte industrial i de trànsit (aprovada per unanimitat).
 10. Moció del grup municipal de BxREP per declarar Felip VI persona no grata al municipi de les Borges Blanques (aprovada per unanimitat).
 11. Moció en suport de l'emergència ambiental, climàtica i de residus i la tercera vaga pel clima del 27S (7 vots en contra i 6 vots a favor).
 12. Moció del grup municipal BxREP per la creació d'una comissió d'estudi per la remunicipalització del servei d'abastiment de l'aigua (7 vots en contra i 6 vots a favor).
 13. Donar compte dels decrets dictats per l'alcaldia.
 14. Informes de l'equip de govern.
 15. Precs i preguntes.
Imatge d'arxiu del ple de les Borges Blanques.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa