Arxiu sonor

  Al dia

  Dimarts, 15 de gener de 2013

Actualment l'oli es ven durant tot l'any i els petits compradors en són els principals destinataris

Jaume Salat, president de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, detalla la relació de la cooperativa amb un certamen com la Fira de l'Oli de les Borges. Salat és de l'opinió que la Fira dinamitza i dóna beneficis econòmics al teixit comercial del territori, a més de donar a conèixer la nostra terra i els nostre productes a l'exterior. Tot i que l'objectiu majoritari de la cooperativa a la Fira és vendre els seus productes -tant a l'estand de la Fira com a la seva agrobotiga-, Salat reconeix que la Fira també atreu representants de l'àmbit professional, que permeten establir relacions i nous projectes comercials.

Pel que fa a l'oli, Salat creu que tenim un producte exclusiu que hauríem de valorar més els mateixos garriguencs, però creu que té molt camí per recórrer pel que fa a al seva comercialització i promoció. D'altra banda, constata que la cooperativa no es nodreix de grans empresaris, si no que, actualment, els petits compradors són qui fa el gruix d'adquisicions, que s'eixamplen més al llarg de l'any que abans.

El futur de l'agricultura a les Garrigues, segons Salat, passa pel revulsiu que comportarà l'arribada de l'aigua del Segarra Garrigues, fet que "permetrà estabilitzar la producció d'olives i en millorarà, fins i tot, la qualitat". A més, "el reg podrà comportar canvis en els cultius, però és normal que tot vagi canviant, tot i que el paisatge d'olivera hi continuarà sent".

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa