Arxiu sonor

  Plens de l'Ajuntament

  Dimecres, 23 de desembre de 2020

Sessió plenària extraordinària de l'Ajuntament de les Borges del 22 de desembre del 2020

El passat dimarts, 22 de desembre, a les 14 hores, l'Ajuntament de les Borges va celebrar una sessió plenària extraordinària que, a causa del confinament provocat per la crisi de la covid-19, es va realitzar de manera telemàtica (alguns edils estaven a la sala de plens i alguns altres hi van participar per internet).

L'ordre del dia del ple i el resultat de les votacions és el següent:

  1. Aprovació del caràcter d'urgència de la sessió (aprovat per 7 vots a favor de l'equip de govern i 6 en contra de Borges per la República).
  2. Desestimació de les al·legacions presentades a les ordenances fiscals (aprovada per 7 vots a favor de l'equip de govern i 6 en contra de Borges per la República).

Les ordenances fiscals proposades per l'equip de govern (Junts per les Borges Blanques) es van aprovar inicialment el passat octubre. Tot i això, s'ha necessitat aquesta sessió perquè mentre estaven en període d'exposició pública, s'hi van presentar al·legacions. En concret, Borges per la República, formació a l'oposició a l'Ajuntament de les Borges, amb sis regidors, en va presentar 21 i la Federació d'Hostaleria de Lleida, 6, que van ser desestimades per l'equip de govern. Borges per la República, a més, també va presentar 11 propostes referents a subvencions i ajudes, promoure la participació ciutadana en el procés d'elaboració de les ordenances i l'actualització del padró, "amb usos equivocats dels immobles", segons expliquen des de la formació.

Enric Mir, alcalde de les Borges, ha titllat les mesures de "populistes" i ha convidat a "valorar els recursos municipals, tant econòmics com humans" i ha afegit que l'equip de govern "ha fet esforços per recuperar l'equilibri pressupostari i financer de l'Ajuntament". Per la seva part, Josep Farran, portaveu de Borges per la República, també ha remarcat el treball de la seva formació en referència a les al·legacions i propostes presentades a les ordenances fiscals "i que no es pot voler fer entendre que venim amb una proposta improvisada".

Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa