Arxiu sonor

  Plens de l'Ajuntament

  Divendres, 29 de gener de 2021

Sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de les Borges del 28 de gener del 2021

El passat dijous, 28 de gener, a les 20 hores, l'Ajuntament de les Borges va celebrar una sessió plenària extraordinària que, a causa del confinament provocat per la crisi de la covid-19, es va realitzar de manera telemàtica (alguns edils estaven a la sala de plens i alguns altres hi van participar per internet). El ple es pot veure aquí o escoltar-lo a l'arxiu d'àudio de sota.

El ple va ser presidit per la tinent d'alcalde Núria Palau, ja que l'alcalde, Enric Mir, no va assistir a la sessió per baixa mèdica, per tant, hi van participar 12 edils. En el cas d'empat en les votació dels punts (se'n faran dues), decidirà el vot de qualitat de la persona que substitueix l'alcaldia, en aquest cas, la regidora Núria Palau.

Abans de començar el debat dels punts previstos, es va votar la inclusió al ple de les mocions i propostes de resolució presentades al ple, amb 12 vots a favor.

L'ordre del dia del ple i el resultat de les votacions és el següent:

 1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior (aprovada per unanimitat dels 12 regidors).
 2. Aprovació de la concertació d'una operació de tresoreria per import de 540.000 euros amb l'entitat Banc Sabadell (aprovada amb 6 vots a favor de l'equip de govern i 6 abstencions de Borges per la República).
 3. Proposta de resolució presentada pel Grup Borges per la República per a la implantació de sistemes de control de la sobrepoblació de coloms (desestimada amb 6 vots a favor de Borges per la República i 6 en contra de l'equip de govern, preval el vot de qualitat de la presidenta de la sessió).
 4. Proposta de resolució presentada pel grup Borges per la República per elaborar moció per la realització de cerimònies civils (aprovada per unanimitat dels 12 regidors).
 5. Proposta de resolució presentada pel grup Borges per la República en suport de les energies renovables i per la implantació de criteris d'integració paisatgística, protecció agrícola i d'equilibri territorial al Decret 16/2019 (desestimada amb 6 vots a favor de Borges per la República i 6 en contra de l'equip de govern, preval el vot de qualitat de la presidenta de la sessió).
 6. Moció presentada pel grup Borges per la República en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l'1 d'octubre (aprovada per unanimitat dels 12 regidors).
 7. Moció presentada pel grup Borges per la República per reclamar nous accessos a l'AP2, l'execució dels compromisos relatius a la millora de l'N-240, la bonificació i desviació de vehicles pesats entre les Borges Blanques i Soses, i la desactivació del protocol de desviació del trànsit de l'AP2 a l'N-240 en episodis de boira intensa (desestimada amb 6 vots a favor de Borges per la República i 6 en contra de l'equip de govern, preval el vot de qualitat de la presidenta de la sessió).
 8. Moció presentada de Junts per les Borges Blanques perquè s'inclogui Catalunya com a zona greument afectada pel temporal Filomena (aprovada per unanimitat dels 12 regidors).
 9. Declaració institucional en suport a l'exercici del dret d'autodeterminació del poble sahrauí (estava presentada per Borges per la República però s'hi va adherir l'equip de govern). (Aprovada per unanimitat dels 12 regidors).
 10. Informe dels assumptes duts a terme per l'equip de govern.
 11. Donar compte dels decrets dictats per l'Alcaldia.
 12. Precs i preguntes.
Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa