Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 3949 notícies disponibles

 •   Dilluns, 18 de febrer de 2019

  Alumnes premiats del Premi Literari de les Garrigues de l'edició passada (foto: Consell Comarcal).

  Obertes les inscripcions del 29è Premi Literari de les Garrigues per a les escoles i instituts de la comarca

  Com cada any, el Consell Comarcal de les Garrigues ha convocat el 29è Premi Literari de les Garrigues per a les escoles i instituts de la comarca. El concurs té com a objectiu fomentar la creació d'obres literàries en català i la passió per l'escriptura entre els estudiants. En total, hi ha cinc categories participants, i els autors han de presentar una obra inèdita que pot ser un conte curt o una narració. L'obra ha d'estar escrita en llengua catalana i el tema és lliure. El termini per a la presentació de les obres finalitza el divendres 22 de març a les 14 hores.

 •   Dilluns, 18 de febrer de 2019

  Participants a la festa 'Posat la Gorra' a la Seu Vella de Lleida (foto: Afanoc).

  Més de 6.000 persones es posen la gorra a Lleida en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies

  Tal com vam informar des d'aquesta emissora, ahir diumenge, 17 de febrer, la Seu Vella de Lleida va acollir una nova edició, la sisena, de la festa 'Posa't la Gorra!' en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Organitzada per Afanoc, la delegació lleidatana de l'Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, i el Consorci del Turó de la Seu Vella, la festa va reunir més de 6.000 persones que van gaudir d'un matí ple d'activitats i actuacions amb l'objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer la realitat del càncer infantil i recaptar fons per mantenir els serveis que gratuïtament ofereix l'entitat.

 •   Divendres, 15 de febrer de 2019

  Els participants a la sortida coneixeran ocells de secà (foto: Mas de Melons).

  Nova sortida naturalística a Mas de Melons de Castelldans per conèixer els ocells de secà, el 23 de febrer

  El proper dissabte, 23 de febrer, la Reserva Natural de Mas de Melons ha preparat una nova sortida naturalística per conèixer els ocells de secà. La trobada serà, a les 9.30 hores, a la masia de Mas de Melons per començar, tot seguit, amb la ruta que es farà a peu i amb vehicles. Els participants aprendran a reconèixer ocells de secà, descobrint les seves principals característiques, la fenologia i el seu comportament.

 •   Divendres, 15 de febrer de 2019

  Un acte a les Borges de presentació de Primàries (foto: M.A.).

  Primàries Borges organitza aquest vespre a les Borges una xerrada amb el periodista i politòleg Adrià Alsina

  La plataforma Primàries Borges ha organitzat, per avui divendres, 15 de febrer, a les 20 hores, al Centre Cívic del municipi, una xerrada amb el periodista i politòleg Adrià Alsina, candidat a Primàries Barcelona. A la xerrada s'explicarà, com ja s'ha fet en anteriors ocasions, el funcionament de primàries i els seus objectius. Pel que fa a Primàries Borges, es donaran a conèixer els candidats que podran ser votats per conformar la llista per a les eleccions municipals a la capital de les Garrigues.

 •   Divendres, 15 de febrer de 2019

  El grup de noies que formen Atenea's West (foto: Atenea's West).

  Aquest diumenge, tarda solidària a Juneda amb la presentació del projecte TrailWalker

  Aquest diumenge, 17 febrer, el grup de noies Atenea's West presentaran el seu equip i el projecte TrailWalker durant una tarda solidària que s'ha organitzat al Pavelló Poliesportiu Municipal de Juneda. El projecte TrailWalker, impulsat per Oxfam Intermón, vol aconseguir fons per a garantir el dret de l'aigua potable en diferents indrets del món on escasseja. Segons les organitzadores, al món hi ha un total de 748 milions de persones que no tenen accés a aigua neta. Per aquest motiu, cada any moren 1,5 milions de nens per malalties associades amb la manca d'accés i la mala qualitat de l'aigua. Durant la jornada solidària, que començarà a les 18 hores, els assistents gaudiran d'inflables, zumba, bingo solidari i un berenar-sopar solidari amb 'xulla'.

 •   Divendres, 15 de febrer de 2019

  Un grup de persones disfressades en una edició anterior de Crnestoltes a les Borges (foto: arxiu).

  Fan un concurs públic per adjudicar el servei de bar de la festa de Carnestoltes de les Borges

  L'Ajuntament de les Borges Blanques ha tret a concurs públic la gestió i explotació del servei de bar durant la festa del Carnaval que tindrà lloc al Pavelló el 16 de març del 2019. Poden participar al procés de licitació les entitats i associacions sense ànim de lucre de la població. La documentació per a prendre part al concurs es pot presentar a les oficines municipals fins a les 14 hores del dia 22 de febrer del 2019.

 •   Dijous, 14 de febrer de 2019

  Els assistents coneixaran diverses estratègies sobre oleoturisme (foto: Turisme Arbeca).

  Aquest dissabte, Cervià acollirà la taula rodona 'L'Oleoturisme, una oportunitat'

  Aquest dissabte, 16 de febrer, Cervià acollirà la taula rodona 'L'Oleoturisme, una oportunitat' amb l'objectiu de donar a còneixer diferents estratègies al voltant de l'oleoturisme. A la jornada, que començarà a les 17 hores a la Sala, hi intervindran el periodista Miquel Andreu, Enric Dalmau, Madga Garret, Natàlia Macià, Mario Urrea i Mercè Rubió.

 •   Dijous, 14 de febrer de 2019

  El pas de l'aigua del canal Segarra Garrigues a les Borges.

  Aquesta tarda, Castelldans acull la jornada 'Dies del reg al Segarra Garrigues. L'olivera tradicional i superintensiva'

  Aquesta tarda, a les 19.15 hores, Castelldans acollirà la jornada 'Dies del reg al Segarra Garrigues. L'olivera tradicional i superintensiva' amb l'objectiu de donar a conèixer el maneig de les parcel.les amb marcs tradicionals que s'hi posarà el reg, i per altra banda, la possibilitat de noves explotacions en olivera superintensiva. Amb l'arribada del reg amb el Segarra Garrigues, és necessari planificar quins cultius es posaran en reg en cada zona. A la zona de Castelldans, on l'olivera ha estat present com a cultiu tradicional, comença l'interès per conèixer altres tipus d'explotació, com seria les oliveres superintensives, amb la millora de mecanitzar les pràctiques culturals, sobretot la recol·lecció. El manteniment del nivell productiu és l'objectiu principal i l'aigua de reg un factor clau per la seva consecució.

 •   Dijous, 14 de febrer de 2019

  Els nens i nenes durant l'activitat (foto: Ajuntament de Juneda).

  Taller d’expressió artística per a nens i nenes de 4 a 8 anys a la biblioteca de Juneda

  La Biblioteca Joan Duch de Juneda continua amb els actes dedicats aquest mes a les Biblioteques amb DO i aquest dimecres ha organitzat un taller creatiu per a nens i nenes de 4 a 8 anys, a càrrec del centre d'expressió artística Solaç, de Mollerussa.

 •   Dimecres, 13 de febrer de 2019

  El carrer Hospital de les Borges (foto: ABB).

  L’Ajuntament de les Borges licita les obres de millora del carrer Hospital i de la plaça Anselm Clavé

  L'Ajuntament de les Borges Blanques ha tret a licitació l'execució de les obres d'urbanització i pavimentació del carrer Hospital i la Plaça Anselm Clavé del municipi, atenent "la necessitat de renovació del paviment i la millora dels serveis", segons informen des de l'equip de govern.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa