Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 5315 notícies disponibles

 •   Divendres, 23 d'octubre de 2020

  El cribratge fet als usuaris i professionals del centre (foto: Talma).

  Fan un segon cribratge a professionals i usuaris del CRAE les Garrigues

  Segons informa Talma en un comunicat, la setmana passada es van confirmar quatre casos positius de covid-19 en tres persones usuàries i un professional del CRAE les Garrigues. Ara, després de confirmar quatre casos positius al CRAE les Garrigues, el Departament de Salut ha fet un segon cribatge a les persones usuàries i professionals, i s'està a l'espera dels resultats.

 •   Dijous, 22 d'octubre de 2020

  El sindicat defensa que tota la informació per als riscos en el medi ambient i la salut han d'estar disponibles per ser consultats.

  Unió de Pagesos demana que no s’autoritzi la comercialització de nous Organismes Modificats Genèticament perquè no hi ha protocols de vigilància establerts

  Unió de Pagesos va presentat ahir, 21 d'octubre, un total de 15 esmenes a la proposta de modificació del Reial decret 178/2004, de 30 de gener, pel qual s'aprova el reglament general per al desenvolupament i execució de la Llei 9/2003, de 25 d'abril, per la que s'estableix el règim jurídic d'utilització confinada, alliberament voluntari i comercialització d'Organismes Modificats Genèticament (OMG).

 •   Dijous, 22 d'octubre de 2020

  Un exemplar de tortuga mediterrània (foto: Trenca).

  Alliberaran 30 exemplars de tortuga mediterrània a la Vall Major de Bovera

  El proper diumenge, 25 d'octubre, a les 11 hores, el personal del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), amb la col·laboració d'Endesa, alliberaran 30 exemplars de tortuga mediterrània a les finques gestionades per Trenca, a Bovera. 

 •   Dimecres, 21 d'octubre de 2020

  La regidora d'Esports de les Borges, Maricel Viladoms, visita els treballs del futur camp de futbol 7 (foto: Aj. Borges Blanques).

  Comencen els treballs de la fase inicial de construcció d'un camp de futbol 7 de gespa artificial a les Borges

  La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat la primera certificació dels treballs de la fase inicial de construcció d'un camp de futbol 7 de gespa artificial, que contempla la realització del mur de contenció de terres en el carrer de la Vila Aurèlia, així com la tanca del recinte i el sanejament d'aquest nou complex esportiu. L'adjudicació es va fer a principis de juliol a una empresa lleidatana per un import de 112.938,14 euros (més 23.717,01 euros en concepte d'IVA), per ser la millor proposta de les tres que van ser admeses a tràmit. Actualment, després de l'informe de fiscalització prèvia favorable, emès per la intervenció municipal, s'ha donat llum verda a l'abonament de l'import de la primera certificació de 71.273,53 euros, corresponents al cost de l'obra executada fins aquest moment, pel que encara restarà abonar l'import de l'obra pendent de certificar, que ascendeix a 65.381,62 euros.

 •   Dimecres, 21 d'octubre de 2020

  En cas que l'acord entre les parts sigui impossible, la nova norma fixa que l'import del lloguer dels negocis tancats per les mesures sanitàries quedarà automàticament rebaixat al 50%.

  Els negocis tancats per la covid-19 podran pagar la meitat del lloguer mentre durin les mesures sanitàries

  Els arrendataris de locals comercials tancats o amb l'ús limitat per les mesures contra la covid-19 podran renegociar el preu dels lloguers. El Consell Executiu d'aquest dimarts ha aprovat un decret llei que faculta els titulars dels negocis per iniciar una negociació amb els propietaris dels immobles per establir, de mutu acord, una rebaixa de l'import de la mensualitat.

 •   Dimecres, 21 d'octubre de 2020

  L'acte de presentació de la Mostra de l'any passat.

  Es preveu que la 26a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues comenci el 31 d'octubre

  Per vint-i-sisè any consecutiu, el Consell Comarcal organitza la Mostra Gastronòmica de les Garrigues per tal de fomentar i donar a conèixer la cuina característica de la nostra comarca així, com el sabor tan especial que l'oli d'oliva dóna als plats. Enguany, si les restriccions decretades arran de la pandèmia de la covid-19 ho permeten, la Mostra tindrà lloc del 31 d'octubre al 13 de desembre i hi participaran sis restaurants de diferents pobles.

 •   Dimarts, 20 d'octubre de 2020

  Enguany les vacunes s'administraran en punts alternatius als CAPS.

  La campanya de vacunació contra la grip començarà a les Borges el 26 d'octubre

  El Centre d'Atenció Primària (CAP) de les Borges Blanques informa que l'inici de la campanya de vacunació contra la grip, que té lloc cada tardor, començarà a administrar-se a la capital de les Garrigues a partir del 26 d'octubre. La campanya està especialment adreçada a les persones majors de 60 anys, a les de menys de 60 anys amb malalties cròniques, dones embarassades, personal que treballi en centres educatius, persones amb hipertensió arterial, professionals de serveis essencials i convivents amb persones grans o grups de risc.

 •   Dilluns, 19 d'octubre de 2020

  Els membres de la mesa del Parlament del 2017 i Mireia Boya, aquest matí (foto: ACN).

  Condemnada l'arbequina Ramona Barrufet i els altres exmembres de la mesa del Parlament a 20 mesos d'inhabilitació i a una multa 30.000 euros per desobediència

  Aquest matí, els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han condemnat a l'arbequina Ramona Barrufet i als altres exmembres de la mesa del Parlament, Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó, a 20 mesos d'inhabilitació i a una multa 30.000 euros per haver permès la tramitació de les lleis que emparaven el referèndum quan la mesa del Parlament estava presidida per Carme Forcadell. Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, el judici estava previst que se celebrés l'octubre de l'any passat però, "per falta de disponibilitat dels advocats durant els dies assenyalats", es va ajornar i van quedar pendents de ser jutjats pel TSJC per desobediència i organització criminal.

 •   Dilluns, 19 d'octubre de 2020

  L'urna i els premis de la campanya Compra i Guanya a les Borges 2020 (foto: Aj. de les Borges Blanques).

  Continua en marxa la nova edició de la campanya 'Barris antics, compra i guanya' a les Borges

  Tal com vam informar des d'aquesta emissora, les persones que vulguin participar en la desena campanya de la Xarxa Barris antics, amb el lema 'Compra i guanya', encara tenen temps durant tot el mes d'octubre. Per fer-ho, només cal que s'adrecin a algun dels 88 comerços de les Borges Blanques que enguany s'hi han adherit, juntament amb 30 municipis més d'arreu de Catalunya, i omplin una butlleta per participar en el sorteig de fins a 31 premis cedits pels municipis organitzadors. El sorteig tindrà lloc el dijous, 5 de novembre, a les 20.30 hores, al Centre Cívic i l'entrega dels premis es durà a terme l'11 de novembre a les 19.30 hores, en un lloc de les Borges pendent de concretar.

 •   Dilluns, 19 d'octubre de 2020

  La jornada serà virtual i començarà a les 17 hores (foto: Consell Comarcal de les Garrigues).

  Nova jornada tècnica virtual sobre l'agricultura i la ramaderia del futur, el 28 d'octubre

  El dimecres, 28 d'octubre, a les 17 hores, es farà la jornada tècnica virtual 'L'agricultura i la ramaderia del futur' organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues juntament amb l'Associació Leader de Ponent i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La jornada, que serà gratuïta, vol descobrir als assistents projectes i experiències singulars de joves emprenedors i emprenedores vinculades al sector primari i a la transformació.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa