Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 6928 notícies disponibles

 •   Dimarts, 30 de maig de 2023

  Els jugadors celebrant la victòria.

  El CF Borges tornar a primera catalana

  El CF Borges ha aconseguit tornar a primera catalana després del resultat del partit d'aquest passat diumenge, 28 de maig, en guanyar per 2 gols a 0 al Linyola. Un any després de baixar de categoria, l'equip certifica de forma matemàtica l'ascens a primera catalana i la permanència a tercera del filial. El capità de l'equip, Roger Pelegrí, va jugar el seu darrer partit amb el club i ho va fer de la manera més especial possible, marcant els dos gols que van donar la victòria i l'ascens a primera catalana a l'equip borgenc. 

 •   Dilluns, 29 de maig de 2023

  Ahir durant les votacions al col·legi electoral de les Borges.

  Resultats eleccions municipals 2023 a les Garrigues

  Ahir, 28 de maig, es va celebrar una nova jornada d'eleccions municipals arreu del territori. En general, la participació va ser molt baixa, ja que només van anar a les urnes el 55,5% del cens a Catalunya. A les Garrigues també es va notar aquesta davallada en molts municipis, per exemple a Cervià, que no van arribar ni a la meitat del cens. En canvi, a Granyena i a Fulleda, van aconseguir el 100% de participació. 

 •   Dimecres, 24 de maig de 2023

  Per a participar en les activitats cal fer inscripció prèvia (foto: Iprojecta).

  Cap de setmana d'activitats familiars a la reserva natural de Mas de Melons de Castelldans

  Aquest cap de setmana, 27 i 18 de maig, la reserva natural de Mas de Melons de Castelldans ha preparat dues activitats familiars obertes a tothom. El dissabte es farà l'activitat 'Fem de pastors!', de 10 a 14 hores, on els participants aprendran a ser pastors per un dia, i compendran la importància del pasturatge per la reserva. La segona activitat es farà diumenge al matí i els participants faran una iniciació a l'ornitologia amb una observació a les aus estèpiques que arriben a la reserva de Mas de Melons. S'aconsella que els participants portin aigua, esmorzar, roba i calçat còmode, binocles o qualsevol altre aparell òptic.

 •   Dimecres, 24 de maig de 2023

  Una de les edicions passades de l'Aplec de les Besses (foto: Aj. Cervià).

  Cervià es prepara per a una nova edició de l'Aplec de les Besses, aquest dissabte

  Aquest dissabte, 27 de maig, Cervià celebra una nova edició de l'Aplec de les Besses, que enguany arriba a la 55a edició. El programa d'actes que hi ha previst inclou una missa a l'ermita i ofrena foral, un concert amb balla de sardanes, dinar popular, animació infantil i cançons populars. 

 •   Dimarts, 23 de maig de 2023

  Els premis es van donar ahir a la Floresta (foto: Associació Leader de Ponent).

  Quatre projectes emprenedors de les comarques de Ponent reben una aportació per impulsar els seus negocis

  L'Associació Leader de Ponent i Caixabank han premiat a quatre projectes emprenedors de les comarques de Ponent, que han rebut una aportació de mil euros per "impulsar els seus negocis al territori i també formació i assessorament expert". A més, els quatre projectes s'incorporaran, durant sis mesos, a la Incubadora Rural, un programa de formació i acompanyament impulsat per Caixabank amb col·laboració de Rural Talent. Els projectes La Tàpia, Agalla Natural d'Arbeca, Cal Kika d'Aitona (el Segrià) i Territori de Vincles de la Vall del Corb, són els premiats del Programa d'Emprenedoria Rural a Ponent. Com a complement, tres dels projectes seleccionats també han rebut assessorament expert amb diferents sessions de posicionament i estratègia amb la finalitat d'elaborar un pla d'acció en màrqueting i comunicació. 

 •   Dilluns, 22 de maig de 2023

  Joves que van participar en el camp de treball l'any passat (foto: Aj. Borges).

  Aquest estiu, torna el camp de treball per a joves a les Borges

  Aquest estiu, l'Ajuntament de les Borges Blanques i l'Oficina Jove organitzen una nova edició del camp de treball per a joves, que ofereix als nois i noies de la capital garriguenca i del territori "l'oportunitat d'engrescar-se en una experiència enriquidora i participativa". Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar fins al pròxim 9 de juny. El camp de treball tindrà lloc del 3 al 21 de juliol, i els participants tindran l'opció de triar quines setmanes volen formar part d'aquesta experiència. Els horaris seran de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, la qual cosa permetrà als joves gaudir de les seves tardes d'estiu. Les persones interessades poden formalitzar la seva inscripció a l'Oficina Jove de Les Borges Blanques o mitjançant el telèfon 973 143 447. També poden contactar amb l'organització del projecte a través de l'adreça de correu electrònic joventut(ELIMINAR)@lesborgesblanques.cat.

 •   Dilluns, 22 de maig de 2023

  Aquesta és la instal·lació que s'ha paralitzat (foto: Aj. Borges).

  L'Ajuntament de les Borges paralitza les obres de construcció d'una línia elèctrica per preservar les Roques Guàrdies

  L'Ajuntament de les Borges Blanques ha paralitzat les obres de construcció d'una línia elèctrica al voltant de les Roques Guàrdies per abastir el Segarra-Garrigues, amb l'objectiu de "preservar aquesta zona de protecció arqueològica" i lamenta que el Departament d'Infraestructures de la Generalitat i Endesa "hagin iniciat les obres sense informar-los, en la mesura que la línia elèctrica passa pel terme municipal de la capital garriguenca". Es tracta d'una obra de subministrament elèctric per la qual s'està duent a terme una línia elèctrica que garanteixi el funcionament del sistema de bombeig del Canal Segarra-Garrigues. En concret, preveu portar l'electricitat a l'altura que està situada a l'alçada de les Borges, per sobre de l'àrea de servei de l'autopista AP-2, a través d'aquesta línia que ve de la subestació elèctrica de Juneda, i que preveu transportar 25 quilovolts.

 •   Dijous, 18 de maig de 2023

  Una actuació de l'Orfeó Terrall a l'església de les Borges (foto: Orfeó Terrall).

  El Cicle Primavera Coral de les Terres de Lleida fa parada a les Borges Blanques

  Aquest dissabte, 20 de maig, el Cicle Primavera Coral de les Terres de Lleida fa parada a les Borges Blanques, a les 21 hores, davant de la Biblioteca. La trobada, organitzada per la Federació Catalana d'Entitats Corals, tindrà tres corals participants: la coral Sant Jeroni de Barcelona amb la seva directora Àngels Conde, la coral l'Olivera de Castelldans i l'Orfeó Terrall de les Borges, que ambdúes tenen com a directora a Maria Lluïsa Piñero i Gregori Farràs al piano. 

 •   Dijous, 18 de maig de 2023

  Aquest és el fulletó que arribarà a les cases borgenques per fomentar l'estalvi d'aigua (foto: Aj. Borges).

  Les Borges tanca el reg municipal i implementa mesures per estalviar aigua als equipaments públics

  En les darreres setmanes, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha implementat un seguit de mesures amb l'objectiu d'estalviar aigua en els espais i equipaments públics davant de la sequera. En concret, s'ha tancat el reg del Terrall "perquè en pugui fer ús la pagesia en cas de necessitat" i s'ha prioritzat l'ompliment de les piscines davant del reg de la gespa d'aquest recinte. També s'han traslladat a l'ombra les jardineres municipals i s'han aplicat restriccions a les fonts públiques i als equipaments esportius.

 •   Dimecres, 17 de maig de 2023

  Alumnes d'un centre de secundària de la comarca fent el taller aquest matí (foto: Consell Comarcal de les Garrigues).

  El Consell Comarcal de les Garrigues elabora un document que insta els i les professionals de l’administració pública a actuar en situacions de discriminació per raó d’orientació sexual

  El Consell Comarcal de les Garrigues ha elaborat el 'Deure d'Intervenció', un document que insta els i les professionals de l'administració pública a actuar en situacions de discriminació o violència per raó d'orientació sexual. A més, i en commemoració del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, el Consell ha organitzat visites a tres centres de secundària de la comarca, de la Granadella i les Borges Blanques, per fer tasques de sensibilització i divulgació a l'alumnat.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa