Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 3331 notícies disponibles

 •   Divendres, 22 de juny de 2018

  Les excavacions permeten veure l'estructura de les cases (foto: GIP-UdL).

  Comença una nova campanya d'excavacions arqueològiques als Vilars d'Arbeca amb l'objectiu d'estudiar l'arquitectura domèstica

  El proper dilluns, 25 de juny, comença una nova campanya d'excavacions arqueològiques a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca amb l'objectiu d'investigar l'arquitectura domèstica. Segons expliquen des de la Universitat de Lleida (UdL), el retard en les ajudes de la Generalitat pel context polític dels darrers mesos farà que, en aquesta campanya d'estiu, hi treballin la meitat de persones que anys anteriors i durant una setmana menys del que era habitual. Una quinzena de membres del Grup d'Investigació Prehistòrica (GIP) de la UdL i estudiants de la menció d'Arqueologia del grau d'Història participarà en les excavacions fins al 7 de juliol.

 •   Divendres, 22 de juny de 2018

  Assistents a la xerrada de Xavier Roca a 'lo cub' de Juneda (foto: Aj. Juneda)

  Juneda estrena 'lo cub', un espai de coworking i viver d'empreses, amb una xerrada de Xavi Roca

  Ahir dijous, 21 de juny, a les 19 hores, es va fer una jornada de portes obertes dirigida a empresaris de la comarca per donar a conèixer les noves instal·lacions de 'lo cub', un espai de coworking i viver d'empreses de Juneda. Amb l'assistència d'unes 30 persones, Xavi Roca, especialista en marca personal, va parlar del seu manual 'Desmárcate' sobre com destacar i diferenciar-se de la resta de professionals en un món cada cop més competitiu.

 •   Divendres, 22 de juny de 2018

  Una xerrada a Bellaguarda a l'estiu del 2017(foto: Broma Plana).

  Dilluns comença la Setmana Cultural i Gastronòmica a Bellaguarda, que s'allargarà fins dissabte

  El proper dilluns, 25 de juny, comença la catorzena edició de la Setmana Cultural i Gastronòmica a Bellaguarda, que s'allargarà fins dissabte. Durant tots els dies s'han preparat diverses activitats com la presentació de diversos projectes d'emprenedoria, xerrades, demostració de country, tirada de bitlles i una caminada, entre altres.

 •   Divendres, 22 de juny de 2018

  A Arbeca es farà una ballada de sardanes a la Plaça del Toll (foto: Aj. Arbeca).

  Les Garrigues a punt per celebrar la Revetlla de Sant Joan

  Un any més, els pobles de la comarca es preparen per celebrar la Revetlla de Sant Joan aquest dissabte, 23 de juny. Diversos municipis ho celebraran amb l'arribada de la Flama del Canigó i la lectura del manifest, l'encesa de la foguera de Sant Joan, sopar popular i música per amenitzar la nit més curta de l'any.

 •   Dijous, 21 de juny de 2018

  Visita dels alumnes de 3r de Primària de l'Escola Joan XXIII a l'Ajuntament de les Borges (foto: Aj. Borges).

  Alumnes de l'Escola Joan XXIII coneixen com funciona l'Ajuntament de les Borges Blanques

  Aquest matí, els alumnes de 3r A i B de Primària de l'Escola Joan XXIII de les Borges han visitat l'Ajuntament del municipi, acompanyats dels seus mestres. Allí han estat rebuts, entre altres, per l'alcalde Enric Mir, la regidora de Benestar i Salut, Esther Vallès, el gerent d'Urbanisme, Albert Quintillà, i el Caporal en cap de la Policia Local, Alfons López, que els han explicat com funciona el consistori, qui són i com s'escullen els seus representants i quines són les funcions que tenen atribuïdes els diferents departaments.

 •   Dijous, 21 de juny de 2018

  Pintades que han aparegut aquest matí a les Borges.

  Apareixen pintades unionistes a una de les entrades a les Borges Blanques

  Aquest matí han aparegut pintades de caire unionista almenys en una de les entrades de les Borges Blanques (que es tingui constància en aquesta emissora). A la carretera d'entrada al nucli urbà venint d'Arbeca, al pont que creua la via del tren, hi ha aparegut la inscripció "Viva la Guardia Civil", amb lletres pintades amb els colors groc i vermell.

 •   Dijous, 21 de juny de 2018

  Alumnes de 3r ESO A de l'INS Josep Vallverdú.

  Visita dels alumnes de 3r A d'ESO de l'Institut Josep Vallverdú

  El passat dilluns, 11 de juny, els alumnes de tercer A d'ESO de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques van visitar els estudis de Ràdio les Borges. En l'assignatura de Llengua Castellana havien treballat la redacció, producció i enregistrament d'una falca radiofònica sobre temes que els mateixos estudiants van escollir, com ara la violència de gènere, algunes malalties, o el masclisme, entre altres.

 •   Dimecres, 20 de juny de 2018

  Una de les activitats iniciades a Vinaixa en el marc de la plataforma (foto: CCG).

  El Consell Comarcal de les Garrigues posa en marxa la plataforma de serveis de proximitat

  El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa la Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garrigues (EMPIC) amb l'objectiu de mancomunar serveis i activitats per al col·lectiu sènior i per a persones amb necessitats especials. La principal motivació del Consell Comarcal de les Garrigues és "millorar la qualitat de vida de les persones grans de la comarca amb la prestació de serveis per facilitar-los l'autonomia i potenciar l'envelliment actiu, a la vegada que es genera ocupació qualificada en l'àmbit de l'atenció a les persones grans aproximant serveis i activitats al propi municipi minimitzant desplaçaments". 

 •   Dimecres, 20 de juny de 2018

  Revetlla de Sant Joan a les Borges Blanques en una de les edicions passades (foto: Aj. Borges).

  Disco infantil, arribada motera de la flama i ball de nit per celebrar la revetlla de Sant Joan a les Borges

  Aquest dissabte, 23 de juny, les Borges Blanques celebrarà la tradicional revetlla de Sant Joan a la placeta del Terrall amb disco infantil i berenar, l'arribada motera de la flama del Canigó al vespre, que anirà seguida de la lectura del manifest i de l'encesa del foc de Sant Joan i que finalitzarà amb el ball de la nit més curta de l'any.

 •   Dimarts, 19 de juny de 2018

  L'incendi va tenir cremar 1,4 ha prop dels Nou Salts.

  Es cremen 1,4 hectàrees en un incendi de vegetació agrícola prop de la caseta dels Nou Salts de Juneda

  Ahir al migdia, cap a les 13.33 hores, els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís d'un incendi de vegetació agrícola a la caseta del Nous Salts de Juneda, a prop dels dipòsits d'aigua. L'incendi es va estabilitzar cap a les 15 hores i va cremar unes 1,4 hectàrees. Fins al lloc s'hi van desplaçar nou dotacions terrestres dels Bombers, un helicòpter bombarder que només hi va estar mitja hora, i també hi van actuar els GRAF (Grup de Recolzament d'Acció Forestal). 

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa