Notícies

RSS

Mostrant de 1 a 10 de 5458 notícies disponibles

 •   Dilluns, 18 de gener de 2021

  La sortida d'una de les edicions anteriors de la cursa (foto: arxiu).

  La Cursa de l'Oli d'enguany es correrà individualment entre el 18 i el 31 de gener

  Tal com vam informar des de Ràdio les Borges, l'edició de la Fira de l'Oli d'aquest any s'ha ajornat fins els dies 5,6 i 7 de febrer, a causa de la situació provocada per la pandèmia (inicialment s'havia de celebrar virtualment del 22 al 24 de febrer). De la mateixa manera, un dels esdeveniments més destacats que es duen a terme en el marc de la fira, la Cursa de l'Oli també serà virtual, a causa de les restriccions per la covid-19.

 •   Dilluns, 18 de gener de 2021

  El recorregut de la caminada estarà marcat durant tot el dia (foto: Aj. Arbeca).

  Aquest diumenge, caminada de descoberta del terme d'Arbeca que els participants podran realitzar al seu aire

  La regidoria d'esports de l'Ajuntament d'Arbeca ha organitzat, per aquest diumenge, 24 de gener, una caminada de descoberta del terme que els participants hauran de realitzar al seu aire durant tot el dia. El circuit recorrerà, sense cap exigència tècnica, uns 6,63 quilòmetres i els participants visitaran diversos indrets del terme com la Font de la Juliana, el Collet i les Tombes de la Pedrera. El punt de sortida serà l'oficina de turisme d'Arbeca. 

 •   Dilluns, 18 de gener de 2021

  Tots els interessats han de realitzar inscripció prèvia (foto: Oficina Jove Garrigues).

  Organitzen una nova edició per ajudar a les persones emprenedores de la comarca

  L'Oficina Jove de les Garrigues, l'Ajuntament de les Borges i el Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat una nova edició de l'emprenedor/a de la quinzena per ajudar a les persones emprenedores de la comarca, menors de 40 anys, que tinguin la seva empresa a les Garrigues. Tots els interessats, que s'han d'inscriure prèviament, obtindran un vídeo promocional de la seva empresa de manera gratuïta. Les places són limitades i per ordre d'inscripció. 

 •   Dilluns, 18 de gener de 2021

  Molts ramaders es van trobar sense ajuda per netejar els accessos (foto: Unió de Pagesos).

  Unió de Pagesos demana al Govern que inclogui les explotacions ramaderes i els accessos a les granges en els plans d'emergència de protecció civil

  Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, la nevada del cap de setmana del 9 i 10 de gener va provocar el tancament dels accessos a moltes poblacions de zones rurals i ha comportat que molts ramaders, sobretot els de les granges situades en carreteres secundàries, s'hagin trobat sense ajuda per netejar els accessos, i en alguns casos, fins i tot els Mossos d'Esquadra els han impedit l'accés a l'explotació, segons expliquen Unió de Pagesos. Aquesta situació ha provocat que alguns hagin hagut de recórrer a vies alternatives per no deixar desatesos els animals, amb un risc innecessari per als ramaders, explica el sindicat.

 •   Diumenge, 17 de gener de 2021

  Showcooking amb el cuiner Marc Ribas a la 57a Fira de l'Oli i les Garrigues (foto: Aj. Borges).

  Ajornada la 58a Fira de l'Oli i les Garrigues fins al 5, 6 i 7 de febrer

  Ahir dissabte, 16 de gener, l'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges i els responsables del Patronat de Fira van decidir traslladar la 58a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues als dies 5, 6 i 7 de febrer, tot i desenvolupar-se de forma virtual, tal com vam explicar des d'aquesta emissora. La decisió d'ajornar el certamen, inicialment previst del 22 al 24 de gener, s'ha pres davant d'un empitjorament dels indicadors de la Covid-19 al conjunt del país i especialment al municipi, que també han obligat el consistori borgenc a tancar, almenys durant 10 dies, els equipaments municipals i els parcs infantils, tal com vam explicar el divendres des de Ràdio les Borges.

 •   Divendres, 15 de gener de 2021

  Infermeres del CAP de les Borges preparant-se per fer proves PCR (foto: EAP Borges Blanques).

  L'Ajuntament de les Borges publica un decret d'alcaldia amb noves mesures excepcionals davant l'augment de contagis de la covid-19 dels últims dies

  Aquest migdia, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha publicat, de manera urgent, un nou decret d'alcaldia amb noves mesures excepcionals per evitar la propagació de la covid-19  ja que, tal com vam explicar des d'aquesta emissora, la capital garriguenca ha registrat un augment important de casos durant els últims dies. Amb això, l'Ajuntament ha considerat la proposta efectuada pel Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, davant la situació d'emergència sanitària generada pel risc de propagació del brot de la Covid-19. D'aquesta manera, per tal d'evitar i controlar l'expansió d'aquest brot, "cal l'adopció urgent de mesures extraordinàries i de caràcter temporal amb la finalitat de reduir el risc d'exposició i transmissió del virus, tot seguint les recomanacions marcades pel l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el Ministeri de Sanitat del Govern Espanyol, i del propi Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya". 

 •   Divendres, 15 de gener de 2021

  Buhos, en una actuació en una Festa Major de les Borges.

  Posposen el concert de Buhos a les Borges Blanques, que s'havia de celebrar en el marc de la Fira de l'Oli

  A finals del passat novembre, es van posar a la venda les entrades pel concert que Buhos havia d'oferir el 23 de gener al vespre a les Borges Blanques, en el marc de la Fira de l'Oli, i "sempre i quant la situació sanitària ho permeti", segons informaven des de la Comissió de Festes. Arran de l'augment de casos de covid-19 a la capital de les Garrigues i "per evitar al màxim el contacte social", s'ha decidit posposar l'actuació per al proper 6 de març, segons ha informat en un comunicat la Comissió de Festes.

 •   Divendres, 15 de gener de 2021

  Els molins de la serra del Vilobí, a Tarrés (foto: Tarrés al dia).

  Projecten la instal·lació de vuit aerogeneradors més a Fulleda

  El passat dimecres informàvem de la reactivació de la Coordinadora per una eòlica i solar sostenibles a les Garrigues, arran de l'l'elevada quantitat de projectes de parcs eòlics i solars que es projecten a diferents punts de la comarca i que s'afegirien als que ja estan en funcionament actualment. Just ahir dijous, 14 de gener, la Generalitat de Catalunya va fer públic un nou projecte d'instal·lació de vuit molins més a Fulleda.

 •   Divendres, 15 de gener de 2021

  Budó, durant la seva visita a les Garrigues (foto: Govern).

  El Govern vol recuperar el PUOSC per acompanyar els municipis més petits en la despesa i manteniment de les infraestructures afectades pel temporal

  La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va visitar ahir dijous, 14 de febrer, alguns pobles de les Garrigues per comprovar els danys causats pel temporal Filomena. La titular de Presidència va explicar que s'ha parlat de recuperar "com a Govern una eina que havia estat molt important i necessària com és el PUOSC de manteniment", és a dir, "uns recursos que des de la Generalitat es traslladarien a aquests municipis per tal de poder fer front a les inversions necessàries per tenir en bones condicions aquests infraestructures" i també per dedicar "els recursos necessaris en episodis com els que ens hem trobat aquesta setmana".

 •   Dijous, 14 de gener de 2021

  Tècnics del canal i membres de les entitats, en un dels trams de banqueta (foto: La Banqueta).

  Membres d'entitats del territori es reuneixen amb tècnics de la Casa Canal per per consensuar les mesures de manteniment a la banqueta del canal d'Urgell

  Aquest hivern, des de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell s'estan realitzant tasques de manteniment al canal principal d'Urgell (des de Borges fins a l'alçada de Miravall, a Juneda). Les entitats ADPN La Banqueta, de Juneda, l'Ateneu Popular Garriguenc i el Centre Excursionista Borges-Garriguescosa "celebren" que es duguin a terme aquests treballs, però apel·len a la necessitat de fer "una gestió forestal sostenible per mantenir les arbrades dels canals".

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa