Notícies

  Divendres, 10 de maig de 2013

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora d'Arbeca, la cinquena de les Garrigues

La seva activació comporta, a més del sanejament de les aigües residuals del municipi, la millora mediambiental de la conca del riu Segre

L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta d'Arbeca. Aquesta actuació ha tingut un cost de 766.700 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i ha consistit en la construcció d'una depuradora biològica amb eliminació de nutrients, dissenyada per a tractar un cabal de 900 m3/dia. També s'ha desenvolupat una xarxa de col·lectors amb una extensió total de 2.100 metres.                    

L'aigua tractada es retorna a la Femosa, conca del Segre, contribuint a la seva millora mediambiental. D'aquesta manera, l'aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Aquesta és la cinquena estació depuradora en servei a la comarca de les Garrigues, juntament amb les plantes de Bellaguarda, les Borges Blanques, Bovera i la Granadella.

Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. A data d'avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

Imatge de la depuradora d'Arbeca (foto: ACA)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa