Notícies

  Dilluns, 13 de maig de 2013

L’Espai Macià mostra la proclamació de la República Catalana a la premsa de l’època

Es tracta de la portada del diari "La Publicitat" del dia 15 d'abril del 1931, document que els visitants ja poden veure exposat a l'equipament cultural

La portada del diari "La Publicitat" del dia 15 d'abril del 1931, l'endemà de la proclamació de la República Catalana per part del president Macià, és el darrer document que s'acaba d'incorporar al fons de l'Espai Macià de les Borges.

Sota el títol "La República triomfant", la publicació inclou diferents fragments del discurs que va oferir "l'avi" des del balcó de la Generalitat.

El regidor de Cultura, Francesc Macià, creu que "és una gran i valuosa aportació que explica un dels episodis més transcendentals de la nostra història recent, que a més va estar protagonitzada per un personatge tant vinculat a les Borges com l'expresident. A més, aquest nou material contribuirà a ampliar l'Espai Macià i a convertir-lo en una referència encara més obligada per conèixer a fons la història de Catalunya".

Aquest nou material històric, que els visitants ja poden veure exposat a l'Espai Macià, se suma a les dues últimes peces que s'hi ha incorporat: el fons Pere Mias, conseller d'Economia i Agricultura l'any 1933, i l'auca original que narra la vida de l'expresident Macià.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa