Notícies

  Dijous, 16 de maig de 2013

Avancen les visites dels escolars a la biblioteca, que també prepara trobada de biblioteques de les Garrigues

A més, el proper dissabte faran una sortida cultural a la Colònia Güell

La biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges ha rebut ja les vistes dels parvularis en el marc de les visites de tots els alumnes de primària i de les llars d'infants de les Borges Blanques, en total, 680 nens i nenes, que han de passar per l'equipament durant tot el mes de juny.

Des de la biblioteca informen que "ara ja hem començat a preparar les visites de primària", que comencen avui, amb els alumnes de 6è curs del col·legi Joan XXIII i que acabaran el divendres 7 de juny amb els alumnes de 4t del col·legi Mare de Déu de Montserrat. Els nois i noies d'aquests cursos visitaran la biblioteca i l'exposició "Abracadabra",  que està ubicada a la sala d'actes i consta de 7 plafons acompanyats de contes que tenen la màgia com a tema central. I a més a més de les visites, es presentarà a tots els alumnes dels cursos de tercer fins a sisè la 11a edició de la bibliocursa. Aquestes visites es duen a terme amb la col·laboració dels centres de primària de la població i amb el suport de l'Ajuntament de les Borges.

D'altra banda, des de la biblioteca Marquès d'Olivart també estan preparant la propera trobada de biblioteques i sales de lectura de les Garrigues, que es durà a terme el proper dimecres, 29 de maig, a la sala d'actes de la biblioteca. Les activitats programades per aquesta trobada són les següents:

 • 9:30h: Benvinguda i presentacions.
 • 9:45h: Portal de les biblioteques (ARGUS, CEPSE), a càrrec de Rosa Alà (bibliotecària de les Borges).
 • 10:15h: Grups de lectura de les Garrigues: l'Albagés, Juneda, el Cogul, Cervià, Fulleda, Castelldans i les Borges. El bibliobús explicarà: el seu 25è aniversari i el seu nou grup de lectura virtual, a càrrec de la Central Lleida.
 • 10:45h: Bibliopiscines a les Garrigues: quines biblioteques tenen aquest servei a l'estiu?
 • 11h: Altres activitats: comentaris d'alguna activitat que es vulgui explicar, per exemple, hores del conte, taller de manualitats, cursos d'informàtica a la biblioteca, etc.
 • 11:15h: Explicació de l'exposició "Abracadabra" a càrrec de Mercè Segarra.
 • 11:45h: Activitats conjuntes amb les escoles: Pla de dinàmica Educativa: què és? Com afecta a les sales i biblioteques? Presentació del web "Biblioteca i escola a les Garrigues" i "Itinerància de l'exposició "Corremón" a càrrec del CRP de les Garrigues.
 • 12:15h: Com fer-nos visibles?
 • 12:30h: Guia temàtica de la col·lecció local i comarcal de les biblioteques i sales de lectura de les Garrigues.
 • 12:45h: presentació de l'Aula d'Extensió Universitària les Garrigues, a càrrec d'un membre d'aquesta associació.
 • 12:50h: Precs i preguntes i suggeriment de temes per a la propera reunió.
 • 13:00h: Acomiadament i propsta de la Granadella per a la trobada de la tardor, al novembre.

Per últim, la biblioteca informa que encara queden les darreres places per a la sortida cultural que es farà el dissabte, 25 de maig, a la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló. El preu de l'entrada i de l'autocar és de 20 euros.

Els alumnes de P5 del col·legi Joan XXIII escolten els contes (foto: Biblioteca).

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa