Notícies

  Divendres, 17 de maig de 2013

L’Espai Macià i la sala arqueològica de les Borges se sumen a la Nit dels Museus

El dissabte 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, aquests dos equipament obriran les seves portes de les 20.00 a les 22.00

Per primera vegada, l'Espai Macià i la sala arqueològica de les Borges participaran a la Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

La capital de les Garrigues obrirà de forma gratuïta les portes d'aquests dos equipaments museístics des de les 20.00 hores i fins a les 22.00, que oferiran visites guiades durant on els assistents podran, per una banda, admirar els tresors més desconeguts relacionats amb la figura de Francesc Macià i per l'altra fer un recorregut des de la prehistòria i fins a l'època romana a través de les peces arqueològiques i objectes que conformen la sala.

Segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Francesc Macià, "amb aquesta proposta pretenem atansar d'una manera inusual el patrimoni cultural als veïns de les Borges i de la comarca. L'objectiu és proporcionar tots els recursos per a què la gent s'interessi i conegui la història local, i prendre part en la Nit dels Museus és una iniciativa prou engrescadora, que permetrà conèixer aquests equipaments des d'una altra perspectiva". Macià també ha fet incís en el fet que les visites són gratuïtes, "una mesura encertada degut a la situació de dificultat que estem vivint, i que permet accedir a la cultura sense cap cost econòmic".

La sala arqueològica, ubicada al segon pis de l'Ajuntament, acollirà visites guiades a càrrec de l'arqueòleg borgenc Alexandre Mir, que mostrarà les restes de ceràmica trobades a diversos indrets de la comarca, la col·lecció de numismàtica, les joies antigues, els ossos que daten de la prehistòria i les joguines de l'època iber, entre d'altres troballes.

Visita d'un grup a l'espai Macià (foto: Ajuntament de les Borges)
Un grup de nens i nenes visita el museu arqueològic. (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa