Notícies

  Dilluns, 19 d'octubre de 2015

La Banqueta de Juneda presenta un documental sobre les banquetes arbrades

El passi es va fer el passat divendres a Juneda i es repetirà el que ve a les Borges Blanques

L'associació la Banqueta de Juneda està presentant un documental que dóna valor a les banquetes arbrades. Les banquetes són els vorals que hi ha a banda i banda dels canals i l'associació porta prop de 25 anys reivindicant la compatibilitat de l'ús del reg amb l'ús esportiu, lúdic, turístic i social d'aquests espais a la 4a sèquia del Canal d'Urgell.

Aquest clip, d'uns cinc minuts de durada, alterna imatges filmades des de terra amb imatges aèries gravades mitjançant un 'drone'. Aquesta projecció va acompanyada d'una sèrie de parlaments que donen valor a les banquetes arbrades des de diferents punts de vista (el valor emocional, el valor natural i arquitectònic, el potencial turístic i socioeconòmic i alternatives al Calaix de Formigó).

El passat divendres, 16 d'octubre, es va presentar el documental a Juneda davant una trentena de persones. L'acte va començar amb la projecció d'aquest i va continuar amb intervencions de diversos ponents.

Presentació a les Borges

La Banqueta repetirà la jornada el proper divendres, 23 d'octubre,  a les 21:30 hores, al Casal Marino de les Borges Blanques. Com en la presentació feta a Juneda, l'esdeveniment consistirà en la projecció del vídeo i en diferents parlaments que defensaran el valor de les banquetes arbrades des de diferents punts de vista:

  • El valor emocional, a càrrec de Pere Olivart (president de la Banqueta).
  • El valor natural i arquitectònic, a càrrec d'Eduard Porta (enginyer de forests). 
  • El potencial turístic i socioeconòmic (ponent per definir).
  • Alternatives al calaix de formigó, a càrrec d'Eduard Àlvarez (enginyer de Camins, Canals i Ports). 

També hi intervindran Albert Calvera (membre del Centre Excursionista Borges Garrigues) i Miquel Andreu (periodista del SomGarrigues). La jornada també servirà per celebrar la recent aprovació per part del Consell Comarcal de les Garrigues d'iniciar la declaració de BCIL (Bé Cultural d'Interès Local).

L'acte de presentació del documental a Juneda (foto: la Banqueta).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa