Notícies

  Dilluns, 10 de juny de 2013

31 alumnes de l'INS Josep Vallverdú de les Borges poden presentar-se a la selectivitat

Les proves d'accés a la Universitat (PAU) es faran els dies 11, 12 i 13 de juny

Un total de 30.250 estudiants estan convocats a les proves d'accés a la universitat (PAU) que tindran lloc els pròxims dies 11, 12 i 13 de juny. D'aquests, 31 alumnes dels diversos batxillerats de l'INS Josep Vallverdú de les Borges són els garriguencs que poden presentar-se en aquestes proves d'accés, segons han informat a Ràdio les Borges fonts del mateix centre.

Les dues fases de les PAU

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tos els perfils d'estudiants. En la fase general, els alumnes s'examinen de 4 matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i una matèria de modalitat. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d'aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. La validesa d'aquesta qualificació és indefinida.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de Cicle Formatius de Grau Superior, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys. Aquí podeu consultar la programació de les proves d'aquest 2013.

Hi haurà 151 tribunals en centres de secundària i edificis universitaris de 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, La Seu d'Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa. 

Consulta dels resultats obtinguts

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 28 de juny per internet al portal http://www.gencat.cat/universitatsirecerca i el dia 1 de juliol podran recollir la documentació amb els resultats al seu centre de secundària. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació a les PAU superior o igual a 9 punts rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.

L'INS Josep Vallverdú de les Borges (foto: INS Josep Vallverdú)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa