Notícies

  Dimarts, 11 de juny de 2013

L'ECA de les Borges acollirà la VII Jornada de fructicultura ecològica

Es durà a terme el 20 de juny i s'hi presentaran les novetats en infraestructures ecològiques

El 20 de juny se celebrarà, a l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques, la VII Jornada de fructicultura ecològica organitzada per l'IRTA, del Departament d'Agricultura, en col·laboració amb la Diputació de Lleida i l'INIA, entre d'altres, i amb el patrocini de Open Natur, Castillo Arnedo i Ecoproyectos.

Un dels grans reptes de la fructicultura ecològica és el maneig fitosanitari sostenible i, per tant, és imprescindible proporcionar a l'agrosistema elements que permetin assolir un elevat grau d'autoregulació. En aquesta jornada es presentaran els darrers treballs en temes relacionats amb les infraestructures ecològiques. Per una banda, es parlarà del potencial de certes plantes i tècniques per atreure fauna auxiliar i s'abordaran aspectes relacionats amb el seu maneig. En aquest sentit es donarà un especial èmfasi a les tanques vegetals, no només com a element que proporciona refugi i aliment a la fauna auxiliar sinó també com a mitjà protector de les finques contra la contaminació per deriva de productes fitosanitaris.

D'altra banda, cal tenir en compte que, per a certes plagues, no és possible assolir nivells d'autoregulació satisfactoris i, per tant, cal realitzar intervencions concretes. Per aquest motiu, les darreres ponències de la jornada tractaran del potencial de certes tècniques per al control de plagues en fructicultura ecològica.

La jornada és gratuïta però cal inscriure's prèviament a través del telèfon 973 702 579 o per correu electrònic a eel.informació(ELIMINAR)@irta.cat o a través del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt. A l'adjunt d'aquesta notícia pots consultar el programa sencer.

L'ECA de les Borges serà la seu d'aquesta jornada (foto: ECA)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa