Notícies

  Dimecres, 12 de juny de 2013

L'empresa Ediltec de les les Borges farà un nou ERO per als propers sis mesos que afectarà 24 treballadors

Tot i que l'ERO afecta la totalitat de la plantilla, cinc treballadors s'encarregaran de mantenir una mínima activitat

Els representants dels treballadors i de l'empresa d'aïllaments Ediltec van arribar a un acord el passat 11 de juny per fer efectiu un nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) per als propers sis mesos. Aquest ERO, que afectarà la totalitat dels treballadors de l'empresa, 24, entrarà en vigor el proper 20 de juny, tot i que l'empresa mantindrà durant aquest temps cinc treballadors a la fàbrica, que s'encarregaran de mantenir una mínima activitat esperant que augmenti la demanda.

L'empresa ja va fer efectiu un ERO temporal fa un any

La fàbrica de materials d'aïllament, ubicada a les Borges però de capital italià, ja va presentar fa un any un ERO temporal -motivat per pèrdues econòmiques i de producció- que s'acaba, justament, el dia en què entrarà en vigor aquest darrer que s'ha acordat (el proper 20 de juny). En aquest període de temps s'han succeït tot tipus d'anomalies: incompliment dels acords pactats en l'ERO, endarreriment en el pagament de les nòmines, l'empresa s'ha quedat sense gerent, trasllat de maquinària, l'empresa subministradora ha tallat, per impagament, l'aigua potable i s'ha retirat el servei de neteja.

Acords entre els treballadors i l'empresa

Abans d'acordar-se aquest ERO actual, les negociacions entre els representants dels treballadors i els portaveus de l'empresa que s'han dut a terme les darreres setmanes han aconseguit que es pagui el deute pendent de les nòmines endarrerides, es recuperi l'import dels endarreriments pendents del conveni quan l'empresa normalitzi la seva situació econòmica, es reprengui el servei de neteja i se solucioni el problema de l'aigua i s'informi el delegat de personal de la venda de maquinària.

Segons el representant de la Federació d'Indústries Tèxtils, Químiques i Afins de CCOO de Lleida, Josep Cabrera, "la ferma implicació de les parts afectades ha aconseguit un resultat positiu que s'ha traduït en la signatura d'un acord, amb la mediació del Departament d'Empresa i Ocupació. El procés negociador no ha estat gens fàcil perquè els representants de l'empresa no han estat a l'altura de les circumstàncies i han tensat el procés".

Durant aquests mesos en què estigui en vigor l'ERO, l'empresa comptarà amb cinc treballadors a la fàbrica, tres que s'encarregaran de fer torns a planta (i que seran rotatius) i dos que treballaran a les oficines. Per la seva part, els treballadors esperen que millori la seva situació, ja sigui gràcies a l'augment de la demanda o bé amb l'entrada d'un nou soci o propietari per a l'empresa.

Els treballadors d'Ediltec van manifestar el seu malestar de les darreres setmanes amb pancartes a la factoria.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa