Notícies

  Dijous, 27 de juny de 2013

L'Ajuntament canvia l'aigua de les basses del Terrall de cara a la Marató de Pesca

Els Amics del Terrall organitzen per desè any aquesta activitat en què els participants optaran a diversos premis

L'Ajuntament de les Borges està buidant des del passat dimecres les basses del Terrall per tal de renovar l'aigua després de fer-hi una neteja parcial com una de les accions d'acondicionament del parc.

L'operació té lloc en motiu de la celebració de la Marató de pesca d'aquest diumenge, que cada any organitza l'Associació Amics del Terrall. L'esdeveniment, que arrencarà a les set del matí i s'allargarà fins a les set de la tarda, ja compta amb una dotzena d'inscrits.

Segons l'alcalde, Enric Mir, aquesta era "una actuació necessària, ja que l'aigua de les dues basses tenia un aspecte tèrbol degut al pòsit orgànic acumulat, la pols i les partícules que s'hi dipositen al fons amb els pas dels dies".

El consistori havia encarregat recentment diferents anàlisis i controls de qualitat de l'aigua al Departament d'Agricultura de la Generalitat, que van determinar que no hi havia elements nocius ni estranys.

"No obstant, i tot i que l'anàlisi demostra que l'aigua no té cap incidència sobre els peixos de les basses, s'ha decidit canviar l'aigua perquè l'aspecte no era l'idoni. Una actuació que permetrà embellir el Terrall, la zona més emblemàtica de la nostra ciutat", apunta Mir.

X Marató de Pesca

D'altra banda, la desena edició de la Marató de pesca del Terrall inclourà també el dinar per a totes les parelles participants.

Pel que fa als acompanyants que vulguin participar en l'àpat popular, hauran de pagar 6 euros.

Com és habitual a la Marató de pesca hi haurà premis. Per a les tres parelles guanyadores, un trofeu i articles de pesca, i per a la resta, més utensilis per pescar. L'organització a més, sortejarà un pernil.

Les basses tenen una capacitat de 13.000 metres cúbics (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa