Notícies

  Dijous, 3 de novembre de 2016

Avui s'ha presentat la 22a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que obre portes aquest cap de setmana

Coincidint amb la premsada del primer oli d'oliva verge extra de la temporada

El Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat avui dijous, 3 de novembre, la 22a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius del 5 de novembre al 18 de desembre en els àpats del migdia i de la nit dels dissabtes i de migdia dels diumenges, tal com informàvem des de Ràdio les Borges. L'acte ha tingut lloc a la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques i ha comptat amb la participació del president del Consell, Antoni Villas, acompanyat del diputat provincial i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, així com de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa.

En la seva intervenció, Antoni Villas ha volgut "agrair a la Cooperativa Sant Isidre i als deu restaurants que participen en la Mostra la seva feina i el suport a la iniciativa que, amb vint-i-dues edicions, està molt consolidada". Villas ha destacat que la Mostra és "una eina més de promoció de la comarca, com ho són les fires i les festes majors, on s'expressa com pensa i com viu aquest territori, a través dels seus productes i la seva gastronomia" i ha afegit que "creiem que la Mostra és la millor manera d'invitar a tothom perquè vingui a conèixer la comarca".

Enguany, es vol donar un paper encara més destacat a l'oli d'oliva verge extra, producte que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. A més, la presentació d'aquest dijous ha donat el tret de sortida a la temporada de fires i festes de l'oli de la comarca.

Durant l'acte s'ha fet la premsada del primer raig d'oli als molins de la cooperativa. Així mateix, els assistents han pogut degustar un tast d'alguns dels plats que se serviran en el marc de la Mostra.

A l'edició de l'any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir 1.400 menús, un 10% més que l'any anterior.

Els restaurants que participen en aquesta 22a Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

 1. Restaurant Ca la Margarida de l'Albi
 2. Restaurant La Placeta d'Arbeca
 3. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
 4. Restaurant El Sindicat de Tarrés
 5. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
 6. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
 7. Restaurant El Castell de la Floresta
 8. Restaurant Miravall de Juneda
 9. Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues
 10. Restaurant Erigard de les Borges Blanques
La presentació de la 22a Mostra Gatronòmica de les Garrigues.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa