Notícies

  Divendres, 12 de juliol de 2013

L'Oficina Jove mostra els efectes i perills de les addiccions a través d'un joc de rol

En una activitat a les piscines de Juncosa que s'emmarca en el projecte 'Apropa't a l'estiu'

Ahir dijous, 11 de juliol, 18 joves van participar a la piscina municipal de Juncosa en un joc de rol anomenat 'Sota pressió', relacionat amb les addicions, que els tècnics de joventut de l'Oficina Jove de les Garrigues els havien preparat dins el projecte 'Apropa't a l'estiu'. Durant els mesos de juliol i agost l'Oficina Jove s'atansa a les piscines municipals de la comarca per oferir al jovent informació i orientació mitjançant un punt informatiu que s'instal·la a les piscines que ho sol·licitin. A més, s'organitzen tallers i dinàmiques amb els joves que vulguin participar-hi.

A l'activitat organitzada ahir a Juncosa, dividits en dos grups, els joves havien d'imaginar que començaven les festes majors de la localitat. Un grup s'havia de posar en la pell de joves que prenen drogues i beuen alcohol, i l'altre havia de posar-se en el rol de joves que no en prenen. Per separat, cada grup havia de dissenyar una estratègia per convèncer l'altre que la seva opció era la millor per disfrutar de la festa. Gràcies a aquesta activitat els nois i noies van poder reflexionar sobre els efectes de les drogues i altres aspectes com els embarassos no desitjats.

Es tracta de la continuïtat del projecte 'Apropa't' endegat durant el curs 2012-2013 amb l'objectiu d'acostar l'Oficina Jove als i les joves dels centres educatius de secundària de la comarca. A les acaballes del primer any de projecte, les valoracions que se'n desprenen són molt positives i, per això, des de l'Oficina Jove s'ha apostat per donar continuïtat a aquestes accions a les piscines municipals, els espais on es troba el jovent durant la temporada de l'estiu.

La següent piscina municipal que rebrà la visita dels tècnics de l'Oficina Jove serà la de Castelldans, el proper 2 d'agost de 17.00 a 20.00 hores. Es poden consultar aquí les dates, horaris i municipis on anirà l'Oficina Jove.

Foto de família dels joves que van participar en aquesta activitat (foto: Consell Comarcal)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa