Notícies

  Dimarts, 31 de gener de 2017

L'alcade de les Borges, Enric Mir, anuncia l'arxivament de les dues denúncies presentades contra ell

Les causes les havien interposat General d'Olis i l'altra era anònima, tot i que Mir hi veu "un rerefons polític", en referència als partits a l'oposició municipal

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va convocar una roda de premsa ahir dilluns, 30 de gener, al Col·legi de Periodistes de Lleida, en què va comunicar que s'han arxivat les dues causes presentades contra ell: la primera, per part de l'empresa General d'Olis i Derivats, S.L, i la segona, de forma anònima.

Enric Mir, acompanyat dels regidors de l'equip de govern Maria Fusté, Esther Vallés i Francesc Mir, va anunciar que en una sentència emesa el passat 13 de gener "s'ha resolt l'arxivament de la querella presentada per l'empresa General d'Olis i Derivats la tardor de l'any 2015", en què se l'acusava d'un presumpte delicte de prevaricació per perjudicar intencionadament els interessos de l'empresa.

Com ja va explicar a Ràdio les Borges el passat desembre, Mir va anunciar que "aquesta denúncia podria ser una estratègia per part de l'empresa per tal d'endarrerir el procés judicial, ja que el consistori l'any 2013 va denunciar la indústria per irregularitats ambientals i urbanístiques, perquè s'havien dut a terme presumptes abocament il·legals d'oliasses al terme i obres d'ampliació sense tenir la llicència municipal corresponent, motiu pel qual l'Ajuntament va sol·licitar l'enderroc d'una de les naus". En aquest sentit, sobre les crítiques per part d'entitats que va rebre l'Ajuntament per modificació puntual del POUM "perquè permet la legalització de les naus de General d'Olis i Derivats", Mir va assegurar que "l'únic que es pretén és regular les edificacions del terme municipal que estan fora de l'encaix urbanístic" i va recordar que l'empresa "ha de complir requeriments ambientals i urbanístics corresponents", afirmacions que ja havia fet a aquesta emissora.


| Descarrega'l com a: | MP3

Segons va anunciar el primer edil borgenc a la roda de premsa, la querella "quedaria arxivada si no es presenta cap recurs" i, en aquest sentit, va afirmar que "General d'Olis hauria recorregut la interlocutòria de sobreseïment provisional i arxivament dictada per la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida, però sense aportar cap nova prova".


| Descarrega'l com a: | MP3

Denúncia anònima per subministrament de carburant a equipaments municipals

La segona denúncia a què va fer referència Mir a la roda de premsa va ser a una anònima presentada el mes de setembre de l'any passat a la Fiscalia Provincial de Lleida per haver subministrat combustible a través de la seva empresa familiar a equipaments municipals durant el període 2003-2007, quan Mir era regidor al consistori. La denúncia era presentada com a possible prevaricació i malversació de fons públics.

Sobre aquesta denúncia, Mir va indicar que "ha quedat arxivada per no haver indicis d'incompatibilitat ni de cap tipus de delicte". A la vegada, com ja va fer a Ràdio les Borges, Mir va explicar que el subministrament "ha estat en vocació de servei al municipi i per fer un favor en situacions de necessitat i d'urgència en els equipaments municipals, pensant en l'interès general i en cap cas hi ha hagut aprofitament per part de l'empresa", de la que va explicar que "ha col·laborat amb la Fiscalia, aportant totes les factures i documentació que ens ha estat sol·licitada".


| Descarrega'l com a: | MP3

Finalment, Mir va agrair el suport dels regidors el seu equip de govern i va sentenciar que l'arxivament d'aquestes causes interposades contra ell "permet restituir completament la meva honestedat".

Acusació als grups de l'oposició municipal sobre la denúncia del subministrament de combustible

En una de les preguntes dels periodistes durant la roda de premsa d'ahir dilluns, Mir va afirmar, sobre la denúncia de subministrament de carburant a l'Ajuntament, que "estudiarem veure si emprenem accions per saber la procedència oficial de la denúncia" i va assenyalar que hi veu "un rerefons polític a nivell local bastant evident". En aquest sentit, va indicar que considera l'anonimat de la denúncia "una pràctica no habitual i de joc brut" i que "potser és voluntat d'alguns partits capgirar el sentit de les últimes eleccions municipals".


| Descarrega'l com a: | MP3

Abans d'aquesta roda de premsa, en el ple ordinari de gener de l'Ajuntament de les Borges, en el torn de precs i preguntes, Mir va "acusar verbalment" els grups de l'oposició, ERC i la CUP, d'estar al darrere d'aquesta denúncia anònima, cosa que ambdós grups van negar.

Mir, acompanyat per diversos regidors, a la roda de premsa (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa