Notícies

  Dijous, 28 de febrer de 2013

10 actes literaris per commemorar els 10 anys de la nova biblioteca

La Biblioteca Marquès d'Olivart celebra el desè aniversari de la remodelació de l'edifici amb un calendari ple d'activitats culturals

L’entitat donarà el tret de sortida al cicle commemoratiu del desè aniversari el proper dijous a les 19.00 hores amb Aquesta encetarà les deu activitats programades per celebrar la primera dècada des de la remodelació de l’edifici.

L’equipament ha organitzat diverses activitats entre les què s’hi troben un taller de contes, previst per al 15 de març, la celebració del Dia Mundial de la Poesia el dia 21 de març i presentacions literàries, entre altres. D’entre totes les propostes en destaca l’exposició fotogràfica sobre aquests anys de trajectòria, que es podrà visitar al vestíbul d’entrada d’aquest equipament fins el 8 de març.

Cal destacar que durant aquests deu anys l’entitat ha aconseguit arribar als 4.550 socis, molts dels quals ja eren usuaris de la biblioteca antiga, quan l’equipament encara no es trobava a l’edifici actual, la Casa de la Cultura, lloc que ocupa des del 1975. En aquest actual emplaçament la biblioteca va ser remodelada l’any 2003, oferint més serveis i passant d’un espai de 300 m² a 600 m².

D’altra banda la biblioteca també celebrarà el concurs de punts de llibre “Jo també en faig 10”, que s’organitza amb els centres de Primària de les Borges i commemorarà dues dates assenyalades, el Dia de la Dona i Sant Jordi. La primera tindrà lloc el proper 7 de març sota el títol “Dones i literatura a les Borges” i comptarà amb una taula rodona on diferents representants femenines del territori explicaran la seva relació amb la literatura. L’acte està organitzat per la biblioteca i el SIAD. Pel que fa al 22 d’abril, tindrà lloc un especial Sant Jordi a les 20.00 hores amb la presentació de les novetats literàries conjuntament amb les llibreries i editorials.

Val a dir que la visita de l’escriptora Núria Añó per presentar la seva quarta novel·la, “La mirada del fill", que estava prevista per aquest dijous a la tarda, finalment es durà a terme el proper dimarts 12 de març a les set de la tarda.

L'hora del conte del passat 25 de febrer a la Biblioteca (foto: Biblioteca)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa