Publicitat
Notícies
Divendres, 1 de juny de 2018Juneda s'estrena als cursos d'estiu de la Universitat de Lleida i la Granadella repeteix per tercer any consecutiu
Enguany, les Borges i Arbeca no acolliran cap curs com ho havien fet en els anys anteriors
Enguany, els cursos de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida tornen a la comarca i ho faran a Juneda, que s'estrena aquest any, i la Granadella, que repeteix per tercera vegada.
La Granadella es va estrenar a la Universitat d'Estiu de la UdL amb el curs 'Oleoturisme. Turisme 2.0 i gastronomia creativa. Tallers pràctics', coordinat per Natàlia Dàries, del Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la UdL. L'any passat hi va participar amb Torrebesses, amb el curs 'Els Paisatges de Pedra Seca i els Mètodes Constructius', que es va fer de l'1 al 2 i del 8 al 9 de juliol.
Enguany hi torna a participar amb Torrebesses, amb el curs 'El Treball de la Pedra Seca: Teoria i Pràctica', que es farà del 2 al 3 i del 16 a 17 de juny.
La finalitat del curs, coordinat per Carla Roca i Diego Teruel, és l'estudi i el coneixement de les construccions de pedra seca i la seva tècnica constructiva, on els estudiants adquiriran eines per crear compromisos responsables amb el patrimoni i la seva conservació. El contacte directe amb els paisatges de pedra seca i la identificació de les seves edificacions serà la clau per desenvolupar la part pràctica del curs, en què s'aprendran els diferents mètodes constructius i la talla de la pedra.
El curs s'adreça a tothom que vulgui descobrir les tècniques constructives tradicionals de pedra seca, als interessats a conèixer aquest patrimoni i que vulguin donar suport a la seva conservació i sostenibilitat.
Juneda s'estrena a la Universitat d'Estiu
Enguany, Juneda s'ha volgut sumar als pobles de la comarca que ofereixen cursos de la Universitat d'Estiu de la UdL i, juntament amb Alcoletge, desenvoluparà el curs 'Intervenció Assistida amb Animals: equip multidisciplinari per a l'atenció de la diversitat funcional', que es farà del 9 al 13 de juliol. Una part del curs es farà a la Manreana de Juneda.
Durant el curs, coordinat per Carles Casanova, es faran intervencions assistides amb animals (IAA), una realitat en l'atenció de la diversitat funcional.
En finalitzar l'activitat formativa, l'alumnat ha d'haver assolit les competències següents: conèixer les diferents disciplines de les IAA, assolir conceptes bàsics i la metodologia de les IAA i aprendre'n els diferents àmbits d'intervenció.
El curs està adreçat a estudiants i professionals de l'àmbit social, de la salut, de l'educació i de l'activitat física i l'esport, així com a la població cuidadora de persones amb diversitat funcional i, en general, a tothom interessat en aquest tema.
Enguany, les Borges i Arbeca no repeteixen
Tal com vam informar des d'aquesta emissora, l'any passat les Borges va acollir per quart any consecutiu un curs de la Universitat d'Estiu, però enguany no repetirà. El 2014 va fer el curs 'Del republicanisme a l'independentisme', el 2015 'La indústria de l'oli d'oliva: història i present', el 2016 'Història i innovacions tecnològiques' i l'any passat va acollir el curs 'Empresa, política i territori: vincles materials, lligams emocionals'.
Arbeca és un altre dels municipis garriguencs que tampoc repeteix en la universitat d'Estiu, segons informen des de la UdL, per falta d'una subvenció que permetia desenvolupar-lo.
El curs que s'acostumava a desenvolupar estava relacionat amb l'arqueologia al poblat ibèric dels Vilars i estava adreçat a l'alumnat d'Història amb interès per conèixer la metodologia arqueològica pràctica de camp, complement essencial de les classes bàsicament teòriques impartides en les aules universitàries.