Notícies

  Dijous, 5 de juliol de 2018

Fins el 27 de juliol es poden presentar propostes per al pressupost municipal del 2019 a les Borges

Poden fer suggeriments totes les persones majors de 16 anys i empadronades a les Borges des de fa més de dos mesos

L'Ajuntament de les Borges Blanques va dur a terme ahir una sessió oberta a tota la població perquè qui vulgui pugui presentar propostes per dur a terme en el pressupost municipal del 2019, sota una inversió màxima destinada de 50.000 euros. El període per fer propostes s'allarga fins el 27 de juliol i en poden presentar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a les Borges Blanques des de fa més de dos mesos. 

Les propostes, que han de complir aquests criteris, es poden fer a través d'un formulari en paper que s'ha d'entregar presencialment a recepció de l'Ajuntament en horari d'oficina, a la biblioteca (dilluns de 15 a 21 hores i de dimarts a divendres, de 10 a 14) on hi trobaran uns dispositius electrònics des d'on també es poden fer suggeriments per als pressupostos o també digitalment mitjançant aquest formulari.

Selecció de les propostes

Una vegada finalitzada la fase inicial de presentació de les iniciatives, arribarà el torn de la deliberació de les propostes recollides, segons informen des de l'equip de govern, els tècnics municipals faran una valoració de la viabilitat de les mateixes que donarà lloc a la selecció de les 15 propostes finals, el 30 d'agost.

A partir del 20 de setembre es faran públiques les propostes finalistes i el dia 24 s'obrirà el termini per participar en la selecció i votar un màxim de tres opcions per persona, fins el 14 d'octubre.

A partir de l'endemà, i fins el dia 4 de novembre, es duran a terme les valoracions dels resultats. Finalment, a partir del dia 5 de novembre i fins el 7 de desembre, l'Ajuntament durà a terme la presentació i difusió pública de la proposta o les propostes. Segons ha exposat l'equip de Govern, els acords finals presos en el debat del procés participatiu al pressupost seran vinculants i seran elevats a l'aprovació del Ple Municipal, a efectes de la seva aplicació en el pressupost municipal del 2019, i s'han compromès públicament a fer-ne el seguiment posterior per a garantir-ne la seva correcta execució.

En aquest enllaç hi ha més informació sobre aquesta iniciativa de participació ciutadana als pressupostos municipals per al 2019. A més, a les xarxes socials es poden utilitzar les etiquetes #prenpartborges i #borgesparticipa.

Des de la CUP de les Borges Blanques feliciten a través de les xarxes socials l'equip de govern per haver fet la sessió d'ahir sobre els pressupostos, que respon, segons la mateixa formació, "a un suggeriment d'ERC, i després de la CUP durant la comissió informativa del ple de maig". Des del mateix partit també demanen "que es contempli l'opció d'ampliar els 50.000 euros previstos per a pressupostos participatius".

La sessió informativa sobre els pressupostos (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa